[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (9)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
龍城手足?
牙覺可否講中文 睇唔明。🙏🏻
大坂直美贏嗰陣就係日本人
輸嗰陣都係俾人當外國人/黑人
你咁有錢成日周遊列國都扮唔識英文
龍城冰室?
咁唔係好符合連登仔既政治正確咩, 反黑人, 夠右

其實我覺得近年已經好左好多

市立船橋個龍都係混血黑人, 學界都見唔少黑人球員

但重點係你唔識日文, 除非你真係好好波, 唔係做乜要用你先, 如果差唔多既話, 又難溝通

就算去到日職, 你唔係超好表現/某能力無可取代都要坐bench 啦

同埋j3 其實人工好低 (唔計過氣大牌日本球星搵黎升班), 傑志出手正路高d
就算你識日文, 係日本住左幾十年都會有人當你外人
同埋佢自己都講過去到日本u隊發現踢法有好大唔同
PL2主要都係踢counter attack
去到日本u隊就要踢控傳
慣左大腳清無啦啦轉踢控傳都唔容易
其實佢做咩無借去D 英格蘭低組別球隊試下踢真正既比賽
英日混血,香港出世
佢好似三個地方都攞唔到歸屬感
呢刻好似香港叫做最好
生招牌點都要保住嘅,佢個career發展得好對傑志都有幫助

我覺得直接預定左個正選位俾佢
然後60分鐘就換佢走出d歐洲鬼
再得閒同佢講無計啦你外援位係冇乜彈性
等佢自己去攞passport
羅梓:又要返去食燒賣
其實都唔急住用佢個位又唔係有啲咩突破進展
到時自己會揀香港啦
流浪班𡃁仔今屆第一場咪出咗局囉,有雷仙奴同基藍馬都輸,流浪贏係因為有AV均宜,今年菁英盃冠軍又打亞洲賽俾你講到求其搵隊咁
之前SCMP話布力般唔肯俾佢走
米高港隊有fd了
成班都精神分裂㗎啦
中國香港十六歲以下男子代表隊將於本年七月二十日至三十日進行本地集訓。現公佈31人名單如下:

守門員
張立衡、許栢瑋、鄧沛諄、楊洛謙

場區球員
陳傑智、鄭睿謙、張栢榮、張堯軒、秦宇灝、蔡朗希、封天詠、古鍵樂、許肇中、景雍竣、賴凱文、林柏燃、林峻穎、劉胤男、劉溢嵐、梁祉賢、李兆軒、連朗狄、樂美時、吳瑞君、冼蔚喬、張泳洋、童祈樂、韋懿洋、黃溢軒、王逸朗、姚子亮
Andy 1/5 Anson 1/6
所以Andy 勁d
有邊個現役同佢踢過呢場
岩岩去完佢個隻熱係暴曬
但係返到香港真係濕好多
連登啲右癌上腦得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞