[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (9)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
https://youtu.be/zUoKNJ-miLs?si=-n_nPf8sq6iSous0
即刻重溫幾年前100毛去斐濟
朱生同啲記者吹到佢兩個超晒班喎
東方個陣真係
上面落order咪要做好發言人呢個角色囉
唔拎passport 一律盲反
charlie唔係話非傑志不嫁架咩?
養狼狗咬心口
Lm
唐文都扭唔過,驚咩
佢真係搞撚笑
最好簽曬 charlie, gil, 波比
前兩個即食 波比同hall 輪換,順便培養埋
港超大把球員無HK passport ,係咪全部都要反?
Em彬
SSP沒有輸
前場五子算唔算港超史上最強?
睇過先知
你唔係傑既都盲反啦
劉舜文 laushunman
8分鐘 ·
《德甲兵團踢港超》
繼大埔嘅比迪高之後,又多一位前賀芬咸球員加盟港超球會,佢就係理文嘅新兵夏馬特!
唔同嘅係,比迪高未曾為賀芬咸一隊上陣,當年只係不停被外借返巴西。至於夏馬特呢位前瑞典及伊拉克國腳,就曾經喺德甲上陣15場。
2016年1月23日,夏馬特為賀芬咸正選上陣對利華古遜,當時亦係佢十字韌帶受傷長唞後嘅首場比賽,結果佢射入一球,亦係佢德甲生涯嘅唯一一球。
當時賀芬咸舒密特右路角球傳中,利華古遜箭頭傑斯寧喺近柱頭槌解圍不遠,夏馬特喺遠柱離門約15碼,第一時間右腳窩利逗射破網,盡顯技術及冷靜嘅一面!
睇返當時賀芬咸嘅陣容,大部分都係國腳級:門將包文、後防大隻佬舒拿、中場魯迪、前鋒禾蘭特、後備烏治同阿美利都先後入選過德國隊 (當然包文多次入選都冇上過陣,慘慘),前鋒華加斯係智利老牌國腳,金珍洙係南韓國腳,右閘卡迪查比係捷克國腳,賀芬咸德甲史上入波最多嘅克羅地亞國腳卡馬歷,亦有份後備入替!
至於對手利華古遜嘅正選陣容,大家就更加熟悉:GK 利奴,DF 當拿迪、托柏克、達亞、雲迪爾,MF 比拿拉比、甘普、卡拉馬、查漢諾路,FW 小豆、傑斯寧,其中達亞同查漢諾路,仲係今年EURO常規主力!
究竟夏馬特仲有幾多貨賣?我都好想知,熱切期待佢喺港超嘅表現!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞