有冇人覺得打機開外掛其實無問題

391 回覆
94 Like 2039 Dislike
你影響到人地既遊戲體驗
就好似你排隊打尖咁
你正常都唔會打尻人尖啦
除非你唔係正常人
我覺得單人game嘅,點用都冇問題。 但如果係同其他人一齊嘅就唔應該用。
單機外掛其實無問題
不過要清楚你玩嘅體驗唔係製作組想表達嘅體驗
但係講到尾單機遊戲係自娛自樂,玩得開心最重要

連機外掛係影響其他人
本質上同巴士大聲播片差唔多 都係自己開心人地唔開心
對自己有啲要求嘅就唔應該連機遊戲外掛
我你依家係為自己放棄搞到全世界冇得放鬆喎你啲咁嘅Logic 讀Discrete Math實拎F
破壞玩家遊戲樂趣已經係錯啦
屌你老母死廢西
單機係
但好破壞遊戲體驗
好快就唔會覺得好玩

連機就公平原則
一係大家都用
一係大家都唔好用

玩家對戰玩家嘅線上遊戲原意就係希望大家喺平等環境下去競技分出高低
平等嘅意思就係補助啲弱者,如果你要求競技性遊戲追求公平
咁嘅話你夢想中嘅隻遊戲應該設計到咁:
你死得多你角色越強,越死越多錢買裝備
射擊遊戲就俾埋輔助瞄準啲低勝率玩家

起你底估你都係中學雞,做壞事之前自己上網睇下個因果

同埋,仲有好多原因你係唔應該開掛,自己睇:
https://www.linkedin.com/pulse/how-cheating-video-games-impacts-game-developers-anybraingg-1f/
你玩單機game 緊係冇問題。
你玩pvp、pve 搶紀錄依啲就好大問題。
因為依啲涉及到競技成分,競技講求公平,已經唔算遊戲。
red dead 周圍騎馬
估計你連食自助餐食少舊肉都會覺得緊張,人既問題
你單機自己玩,感覺良好咪繼續囉,連線同人玩就唔好啦
係咪姐係我天生溝女廢,所以我走去做GYM練大隻為左可以屌你老母

去彌補同你老豆既差距,咁就大家公平,係咪咁樣
死廢閪
咁你打機離做乜鳩
討你老母臭閪咩開外掛有冇問題都要開post問,用下你個閪腦自己諗下啦,成個弱智仔咁,你老母生著你個on9柒頭真係慘
開得哩d post都知現實做人幾失敗
喂 你不如試下開post話打尖有冇問題啦
pvp就唔好啦
想當年以前彩虹初期幾經辛苦先有把頂降水劍8
之後有洗卡外掛就玩到無癮無玩
樓主不如討論埋用外掛打機黎拎滿足感是否可悲
有少少嘅
但係無傻閪樓主講到pay to win
與其開外掛又自己落場咁麻煩,不如叫AI玩全自動掛機玩咪仲方便。
現實知道邊個打機用開外掛 一定搵齊人欺凌佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞