(青春/甜)《一個書生既Player故事》(3)

958 回覆
216 Like 11 Dislike
shitty ocamp真係玩呢啲?

真架 仲有十二點對廁所鏡批蘋果

對鏡搽唇膏先恐怖

對鏡搽唇膏先恐怖

仲有一堆禁忌野
見到果隻係咪溫梓柔嚟?

你好賤格
到底Cammi係咪已經沉咗書生船

真係有人會對fm有興趣架咩
唔係講緊細過自己year啲仔喎 係fm喎
Fm未適應ulife其實心態都仲係中學雞

書生仲中學雞?細細個已經食女啦喎

其實好撚多大學生仲成個中學生咁
鬼故黎 我睇都驚
我要書生安慰翻我

其實好撚多大學生仲成個中學生咁

咁呢層我唔否認
書生會唔會有得食Cammi
[size=4]強調以下內容純粹虛構, 唔係真實
我未遇過都無聽過學校O Camp有人咁玩Fm
我玩過好多O Camp個個都錫到Fm爆,好Warm既

[/size=5]

琪:【攰死啦,岩岩先返房】

夜晚十一點,江柏琪終於覆我啦。

係等待大家輪流沖涼既時間,終於有時間休息下禁下電話。

「不如我地Round下Status。」組爸Eric提議。

「英文加數字,意思係自己Available定Occupied,同埋拍過幾多次拖。例如A2,咁即係單身同埋拍過兩次拖。」呢啲咪典型既狗公收風環節?其實我拍過幾多次拖又關你乜事呢?

「就咁講唔好玩!不如我地First Impression投票估下邊個拍得最多次拖,同邊個係A0無拍過拖!」Cammi提議。

「Set多幾條問題一次過啦!」組爸阿冬話。

「邊個最似有SP!」好少同佢有交流既正常樣肉地Bobo提議。淫賤呀。

「哎。識玩呀Bobo!」組爸Eric對一語驚人既Bobo另眼相看。

「乜野叫SP?。。」我聽到靜宜細細聲問Bobo。連SP都唔知係乜,一睇就知靜宜係一個A0毒撚乖乖女。

「即係Sex Partner咁解。」

「邊個最似雞蟲?」Parsons提議。

「好咸濕呀你地,可唔可以俾啲有內涵少少既問題?」我話。

「你講囉咁!」

「最想同邊個拍拖。」咪話我唔幫你啦Eric,咁先係可以收集下啲有用數據嫁嘛。

「車,以為你啲問題幾咁有內涵。」

就係咁我地男女人數平均地分咗兩邊投票。

拍拖次數多、少,有SP,雞蟲,想同佢拍拖。。

投票結果係好平均,基本上每個月都會有幾票,係反映唔到邊個既特質。

「第一條問題,邊個最似拍得最多次拖。1號、2號、5號都各有3票。書生,不如你講下啦。」Cammi組媽問我。咁想知我咩Status,唔通你對我有興趣?

「A0。」我答佢。其實係我覺得無需要俾人知我咁多野!

「講笑咋你!邊有可能A0!」Cammi唔敢相信。

「真嫁~我毒撚黎嫁咋。」

「死偽毒。」Parsons話。

「咁你講啦你幾多!」

「A1。我份人就好誠實既。」Parsons話。呢個年代拍一次叫正正常常。

「A3。」組爸Eric話。

「A1。」正正常常無乜特別既組爸阿東話。

大家都係普遍係1至3呢個Range,Cammi就A3,乖女靜宜就真係A0,我有少少覺得佢黎錯O Camp。

玩完一輪既結果係,有三份一人覺得我拍拖次數最多,無人投我拍拖次數最少,有一個人投我有SP(組爸Eric係得到最多票數),無人投我似雞蟲(全部人投晒最肥矮毒既John),有兩個人投票話想同我拍拖。

雖然不能完住作準,但從結果黎睇,我形象都呃到人。
到我沖完涼出黎,佢地已經轉玩更刺激既房Game。

我地分咗三班人,分別同唔同House既人對打挑機。

首先係一個好似話八大院校都會玩既傳統房Game「火XX」。

咁佢既玩法就係枕頭大戰既加強版,通常係會揀男仔係底做動物,女仔就騎住係上面,打到對面條友墜馬。

罰則係輸一次,組爸要除一件衫。

今次到我做馬,有點份量既Bobo一野坐上我背脊度,我D骨好似就黎斷咁。。

對面係格離Red House一個紅色頭髮既組女,佢件衫好鬆,玩果陣走晒光。

而係下面既我對正佢個胸,入面個深藍色Bra,凳下凳下咁,食正靚位既我飽覽無遺。。。

非禮勿視非禮勿視呀。

無人覺得咁樣好尷尬(除咗我?),係一旁既組爸媽都非常興奮,愈走光愈如狼似虎咁起哄。

「大力D!打爆佢趺落街!」「加油!加油!」「一野轟落去!!」

大學生呀大學生。。。

最後有份量既Bobo將紅色組女打落街嬴咗。

對面House玩咩Game就輸咩Game都幾無癮。

「喂唔得喎,你地輸咁多場!要俾D懲罰組仔女!」我地組爸Eric提議。

Red house三個組爸都除剩條孖煙通。

「你想點呀咁!」對面Red house疑似組媽叫囂。

「輸一次奶拖鞋底!輸兩次玩快樂漩渦!輸咗搵廁所水洗頭!罰完就轉Game!」嘩,好狼死,呢D叫咩,得饒人處不饒人?

「。。」Red house組媽見個勢頭咁差都唔想應承。

「唔係唔敢呀嘛?返去自己House玩啦咁。」組爸Eric串佢地。有時我分唔清我地係咪去咗拍古惑仔?

「玩囉!今次到我地揀人!」Red house組媽話:「Angus就你啦!」

Angus個樣係佢House入面比較醒目既。

「你啦!大家挑九九乘數表!輸咗基本懲罰摑大家一巴。」佢揀咗善良反應慢既靜宜,今次大獲了。

「。。」咁佢都無理由Say No啦。

「開始啦!」

佢地兩個對坐,全場都好緊張,氣氛升到最高點。

「九九乘數表呀,問你曉唔曉呀。」

Angus:「九八」

靜宜:「六十二!」

「哦!!!!!你錯咗!!!!」全場都轟動指住靜宜。

佢仆街了。佢仆街了。

「奶鞋底!奶鞋底!奶鞋底!」全場都起哄。

「頭先牙斬斬,唔係走數呀嘛?」Red house組媽講。

靜宜臉都青晒,唔知俾咩反應。

「我幫佢找啦。」組爸Eric都算有義氣,肯出頭無叫靜宜找數。

「唔得,話咗要組仔女找嫁嘛。」

「你係咁而奶一啖啦。」Eric唯有同靜宜講,車,原來都係得個樣。

Red house組媽拎咗Angus對人字拖去靜宜塊臉度。

靜宜好唔情願咁奶咗0.1秒,我見佢個樣已經想喊咁。

「找數咪好囉!三盤兩勝,玩埋呢場佢啦。」Fm們都開始有D Hard feeling唔想玩,Red house組媽真係好唔理人感受,仲要Jer住個Fm。

靜宜深呼吸一口氣:「繼續。」

講真,俾我實唔玩走數。。。

「靜宜,今次認真D!」Cammi捏一把汗。

「九九乘數表呀,問你曉唔曉呀。」

「六七。」「四十二。」

「五九。」「四十五。」

「七八。」「五十六。」

「六九。」「六十四。」

「又錯啦!!!」

Wtf靜宜又錯咗。。點解你D數學可以咁差?

你咁樣,真係神仙都幫你唔到。

「快樂漩渦!快樂漩渦!快樂漩渦!」

「算啦人地女仔就。」Cammi幫口。

「咁你地搵人頂囉。」

但係呢個惡劣既環境下,係無人敢出聲奶屎上身。

間房既氣氛真係尷尬到一個地步。

但更唔知醜既係Red House組媽拖住靜宜入去廁所。

塞佢個頭入去廁所度,一野就沖廁。

靜宜掩住塊臉。

頭髮都被廁所水澈濕。

我覺得呢個程度唔係遊戲,已經完全係Bullying,非常Hard Feeling。

我地三個House咁多人睇住佢死都無幫手。

無錯,我地無加把口害到佢咁。但我地都無真正伸出援手去阻止呢件事發生。

每一個懦弱既我地都係暴力既幫兇。

全場都望住靜宜點樣俾人蝦,佢臉如死灰。

其他House既人見到咁都玩唔落,速速就離開咗間房。

靜宜好唔開心,自己走咗出房。

Cammi組媽都知大獲,佢拎咗盒濕紙巾出黎,話:「書生你同靜宜Frd D,跟我出去陪佢。阿東去搵莊員傾,Eric就留底睇住D Fm。」

咁我就跟咗出去搵靜宜。
仲有冇?
「靜宜。。」

我同Cammi跟實靜宜,驚佢做咗咩傻事。

佢行咗去一張長凳度,坐底就喊。

我真係唔知講乜去安慰靜宜。

「你地平時D O Camp真係玩咁癲?」我問Cammi。

「唔係阿。。你見我地都無咁對你地。。果個唔係我地D組爸媽黎,應該係老鬼。」

「老鬼有無惡到可以咁騎劫法呀?」我問。

「你岩岩都見啦,佢幾惡呀。又無人知佢點解會入咗黎,趕又趕唔走。」

「咁都唔係咁嫁。單野推咗出去上硬報。」

Cammi一定心諗,你而家就聲大大,正話又唔幫口?

Cammi拎咗D濕紙巾出黎,好溫柔咁幫靜宜抹頭髮:「佢正話真係過份咗。。我地身為組爸媽都無好好保護到你,好對唔住。。」

聽完覺得好假惺惺,但這就是人性。

「我想出Camp。」靜宜喊住咁話。

「。。。但而家無晒車,你夜媽媽一個女仔出Camp會好危險。」

而家係Camp入面都唔見得好安全。

「係囉。要出一係聽朝先出啦。」我俾意見靜宜。

「可能我太玻璃心,我唔Expect入Camp會受到咁既對待。。」

「報細O可能無玩得咁癲。水會出名癲嫁啦,你黎錯Camp啦。」我話。

阿東跑住過黎搵我地:「岩岩同莊員講咗,佢話果個女仔係個好Mean大把都唔鐘意既老鬼黎,唔知點解入咗黎又拎咗件Tee去換。莊員知咗之後同個老鬼嘈咗一大輪,而家同Camp site D人講咗要趕佢走Blacklist佢。件事解決咗啦。」

「靜宜話想聽日出Camp。」我重覆。

「個老鬼走咗啦。靜宜,你信我啦,我保證唔會再有咁既情形出現。」阿東語氣肯定咁講。

靜宜都知呢個時候要走係好麻煩,所以唯有應承我地唔走住。

「聽朝起身先再決定啦。」我同靜宜講。

唔知點解我要做埋組爸媽既果份。

「抖陣我地返去啦。你早D訓啦。」Cammi話。

我地三個陪佢坐咗大約半個鐘,就返房。

靜宜去浴室沖多次涼,就自己一個返房訓教。

而Fm們就好似咩事都無發生過一樣,繼續玩通頂。
仲未有甜
就算係假都覺得痴撚線
現實世界都有好多大袋老鬼真係突登入camp撚鳩freshman bbs
其實真係成日係咁
你地遇啲人咁mean既
More
「不如Dem返個訓教Beat先訓啦。」組媽Cammi話。

「下。。唔好啦。。我好眼訓。。(呵欠)」我打咗個大呵欠。「早抖啦。」

組爸媽將床舖放晒地,我地成班Fm訓晒係地下度。

攰到電話都唔得閒睇。

同D組員玩到五點先訓,訓咗唔夠兩個鐘又要起身係Camp site同沙灘做下Task暴曬,真係身體差D都頂唔住。

係我地房度訓既靜宜諗住走,但俾我地強力既挽留底下,最終都係無走到。

「靜宜,你口唔口渴呀?飲罐可樂?」毒男John問靜宜。

「靜宜,好曬呀。你企去樹蔭度抖下啦。」組爸阿東同佢講。

Yellow上下每一個人對佢都照顧有加,總算無風無浪咁過埋呢一日。

到夜晚玩Camp fire,大家對住個營火跳舞,Changing partner可以拖到唔同高質素既女仔而唔係美極。

「望下你地身邊果個人,可能佢係未來大學生涯入面,會係你最重要既人!咁多位Fm唔好怕醜,同佢講聲你好,再抄返個靚牌啦!」

「最後今晚 陪你去踩鋼纜
最後今晚 隨便你怎去辦
最後一杯 你以後告別孤單
怕我們以後冤眼 日後為人父你怎玩」

組爸媽同莊員都好激動,攬住一路唱歌,一路喊。

我理解唔到點解佢地要喊得咁激動,可能搞Camp真係好辛苦。

換到自己都唔知拖過咩人,唔知自己係度做緊乜。

係營火既光反射底下,大家都好靚,但依刻我只係想江柏琪係我身邊分享呢一刻既快樂。

身邊人很多,笑聲充斥整個環境,內心卻是寂寞的。

同居咁耐以黎,都係第一次超過一日無見,好唔習慣。

完咗營火,大會要我地將願望寫係氣球天燈度許願。

我希望江柏琪可以做我女朋友,我地從此快快樂樂咁生活。

「心想事成!過三爆四!」我寫下不誠實的願望,待氣球升起許願。

敢許願,上天就會給機會你實現,不是嗎?

我需要更多的付出與耐性。
再經過一晚房Game,就執野出Camp返去做Sharing。

我地大家係個課室圍圈坐底。

「經過三日既O Camp,你地有咩感受可以同大家分享下?」組媽Cammi問。

「不如我講先啦,驚你地靜咗。呢三日以黎辛苦晒你地,係咪好攰呀?我係第一次做組媽,由Interview到Pre-camp,整Souven,練野,通頂,做既一切一切比我想像中多,唔係你地單單睇到幾日咁簡單。」Cammi愈講愈激動:「如果有野做得唔好,希望你地唔好介意。我同Eric、阿東真係好努力想俾到回憶你地。」

食女樣Eric話:「唔好睇Cammi份人低低能能咁,佢真係好努力。O Camp唔係上網講到咁差,好似我同Cammi咁,係Fm既時候玩水會O Camp識,到而家乜都拍住上係Best Frd黎。我希望大家以後都會多D出黎Re-u同參加活動,去維繫呢段友誼。」

Warm type既阿東:「雖然我口才唔好,唔係講好多野,但都希望你地玩得開心!第日有咩問題都可以搵我幫手。我無乜野補充啦。」

「多謝組爸媽。你地真係好錫我地,呢三日入面,你地連袋都唔俾我地拎,一個組爸媽袋住三四枝水,藥,有凳一定讓俾我地坐,幫我地撥,自己食唔飽都要俾我地食先,自己父母都唔會咁好服侍。。」靜宜有感而發,係呢個煽情既氣氛底下,彷彿已經完全忘記咗第一晚所受既屈辱。

而我無乜感想,好Hea咁講咗幾句:「多謝咁多位既照顧!由其是係Cammi組媽,佢真係好好,我無黃色衫就提早帶我去又一城度買衫,平時我地唔俾反應又唔怕樣衰自己搞Gag,我都知你好辛苦嫁啦!」

Sharing完咗仲唔俾人走,走去食糖水食到深夜先返到屋企。。。

係食飯果陣大家Upload相,俾Cammi組媽迫我開咗個Ig仲影咗我個大頭柒樣Po上去,

「好煩呀你!」

凌晨十二點返到屋企我已經攰到頂唔順。

江柏琪仲未返到屋企,好似好好玩咁。。

頂唔順,沖個涼就昏迷了。。
個ocamp就係得咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞