(青春/甜)《一個書生既Player故事》(3)

958 回覆
216 Like 11 Dislike
樓主將甜故同歷史配合得好好 對於我呢種中意歷史但從來冇機會接觸西史既人黎講好興奮 系一個有內涵既甜故 如果出書我必買

系你老母

乜撚野ah

文盲上連登仲咁串

表達到意思咪得
( Show Blocked User - 寂寞星球的玫瑰 )
( Show Blocked User - 寂寞星球的玫瑰 )

翻去5p吧啦你
本書係淘寶搵到
到睇完Anne Frank,Michelle問我:「仲想睇咩?」

「梵高?」我是但9up,因為我諗唔起有咩博物館好睇。

「我以為你會去睇Sex museum。」Michelle話。

「都好。」

於是我地再去睇埋Sex museum。

Michelle講出黎既時候一啲都唔怕醜,就好似睇Anne Frank咁樣。

其實而家想搵個會怕醜既乖女仔都好難。

估唔到Sex museum入場費係咁平,先至3EUR,過個海來回都無咗。

一入到去已經有好多人型公仔,仲有啲會發出好大聲音會噴氣會郁,係度笑既既公仔去嚇你。

唔同有關性既照片、用具林立於場館。

好多條陽具既藝術品出現係你眼前。

展覽同預期中完全唔同,入面似鬼屋多過性愛博物館。

我地日常所接觸既SM真係小巫見大巫,已經唔止皮鞭、緊身衣、滴蠟既級數咁簡單。

多P、人獸交、男男、女女、古代既春宮圖。。

有轉登為倒吊而既裝置,又有啲好似俾囚犯訓既木製受刑椅、又有金屬保護處女既貞操帶。

自以為接受能力高都頂唔順,有個SM重口味區係講針刺、穿環呢類有永久性傷害既玩意。

睇到我同Michelle O晒嘴。

「真係會有人咁玩?」Michelle問。

「有咁多證據係度,應該真係會咁玩。」我都難以致信。

「有無聽過疼痛同性快感係關聯嫁?所以點解有D玩SM既人鐘意疼痛感。」

「你又啱呢味?」我好驚訝。

「咩又呀!我唔啱呢味!只係有研究精神姐!咁你係BDSM既邊一款?」

「可唔可以講下有邊幾款?」

「SM都有分三大類,全名係BDSM。綁縛與性調教(Bondage & Discipline,即B/D),支配與臣服(Dominance & Submission,即D/S),施虐與受虐(Sadism & Masochism,即S/M)。你有興趣就知我講乜,我唔解釋啦。」

「你都好熟姐!」我話。

「我中立既。我真係無呢種傾向。」

終於出現我同Michelle第一個大分歧。

我都覺得Michelle唔係呢種人,佢俾我感覺係會鐘意香草性愛,唔會鐘意我好暴力或者接受我既命令,我同佢係呢方面接通唔到。

點講呢,同Michelle係可以相處得好融洽既對象,可以拍散拖,但我對佢無江柏琪果種濃厚既愛意,愛到就算唔扑野我都可以;但如果對象係Michelle,拍拖既話,我地去到某個地步,佢永遠滿足唔到我。

可能我太早Judge人。

講到尾,都係無果種共同既經歷,只有初相識既一點好感,唔係愛。

而對一個人初相識既既人有既好感,只係大家準許對方了解自己既部份,有好多都係假象,真正既野,從來都唔會咁容易知道。

林書生有樣野叻,就係睇人好準,除咗林敏兒同江柏琪係大敗筆,其他人好少會估唔中。

唉,性方面夾既人仲難搵過女朋友。

諗起我同丁丁既關係,我應該係屬於D/S既類型。

我享受支配人地果種感覺,性係其中一樣,但唔一定要有性,即係例如我要求丁丁唔著底褲出街、叫我做主人、聽我話果種支配感令我感到非常興奮。

某程度上拍拖好難做到D/S、S/M,對住自己愛既人,好難虐得落手。

所以想玩BDSM ,搵SP係較可行既辦法。

林書生又餓了想搵食嗎?

我同Michelle好快睇完Sex Museum,就去睇梵高、行下IAMsterdam幫Michelle打下卡,影下景點,食個晚飯。

咁就同佢由朝到晚過咗一日。

今日係悠閒卻又見識咗好多既一日。

Michelle話Eve訓埋今日就Check out,言下之意係叫我讓個宿舍俾佢訓,定係佢自己出去訓呢?

Michelle無詳細講實佢既訓教Plan。

我地約咗聽日幫Eve搬野走Check out,再去Volendam一個鄉村地方玩。
返到宿舍,陳詩詩難得PM我,Send咗張Ig Cap圖俾我。

原來係江柏琪Ig,係機舖影住個男仔拖住佢玩Mario賽車,寫住:「這樣開車要慢一點」,媽阿,好L MK,條友仔又出Pool啦。

我:【?】
詩:【你女神又出Pool啦】
我:【屌,女咩神呀】
詩:【江柏琪喎】
我:【我鐘意佢姐,唔代表佢係女神嫁】
詩:【OK但佢係你世界】
我:【Close enough】
詩:【有無傷心】
我:【無喎,祝福佢】
詩:【日日喺荷蘭同Michelle消遙快活】
我:【你又知我同Michelle玩既!】
詩:【睇佢Ig咪知囉!Snapchat都有擺你既合照上去!】所以我真係好憎用SNS,無晒私穩,我識咗咩人,去咗咩地方都要俾全世界唔關事既人知道晒。
我:【你識佢?】
詩:【我識Michelle,不過佢唔識我。佢係人院女神,好出名嫁!IG成3千人Follow!】
我:【竟然係咁。無Add佢Ig都唔知。】
詩:【把握機會呀!Michelle咁正!唔會差過阿琪!】
我:【你做乜轉行做埋媒人?】
詩:【只係覺得Exchange呢個大好機會,唔好浪費姐。】
我:【haha on9】
我:【btw,你呢排點呀?同男友好嗎?】
詩:【分咗手好耐啦Haha】
我:【點解呀?】
詩:【我都唔知。。一齊三個月就被分手了。。】
我:【哈,而家知道羅嘉樂好未?】
詩:【不嬲都知】
我:【後悔?】
詩:【又唔係。我唔想同得一個男仔拍拖就結婚,我仲想試多D。】
我:【臭雞!你搵唔到第二個咁好嫁啦!】
詩:【我知嘉樂真係好好。所以我無面再返去搵佢嫁啦。】
我:【Ha,我唔評論你地。】
詩:【同佢一齊咁耐,我都希望佢搵到個更好既女仔同佢一齊。】
我:【羅嘉樂要劏雞還神】
詩:【你真係好嘴賤,串少我一陣會死咩】
我:【係咁嫁啦】
詩:【3點啦,我訓教啦,再傾啦】
我:【89】
詩:【8】

我心裡暗笑咗一下。

唔知點解,我對江柏琪好似免疫咗咁。

我依然係咁鐘意佢,會對佢好,但對於佢身邊既關係,我已經睇化咗。

我唔再執著,同埋以我個底咁花,我都無資格去執著d乜野。

我無好大既感覺,見到江柏琪出Pool既消息,就好似知道一個老朋友拍拖咁,登佢開心,真心祝福佢今次可以搵到個錫佢既好男仔。

羅嘉樂同陳詩詩既關係,我同江柏琪既關係,緣來緣去。。

大概中學既戀愛都唔可以維持吧。
樓主將甜故同歷史配合得好好 對於我呢種中意歷史但從來冇機會接觸西史既人黎講好興奮 系一個有內涵既甜故 如果出書我必買

系你老母

乜撚野ah

文盲上連登仲咁串

表達到意思咪得

多謝你支持
不過兩登有兩登既規矩
要入鄉隨俗 打返正字
利申:08年開始上高登也算是老屎忽
sex museum其實麻麻好睇
留名睇KPK又中多次伏
又喊住搵書生
不如書生最後同羅嘉樂一齊啦
今次呢篇好正
江柏琪又拍拖
Michelle better than琪琪
KPK 好mk
文呢
等睇KPK幾時又比仔飛
訓醒九點半,我去咗Eve宿舍幫佢手執野Pack箱,又做苦力抬紙箱出貨車,仲抹塵掃地,連自己個宿舍都係就咁放底行李未執野,我呢個義工都算唔話得。

Eve同宿舍職員交底鎖匙,我地就Say Good bye。

佢話要早少少去機場,費時有咩意外遲到Miss咗班機就好煩,仲陰陰咀笑叫我地玩得開心D,睇黎佢都Feel到我對Michelle係有興趣。

唔係淨係我既,我諗好多男仔都會對Michelle呢種IG女神樣既女仔吸引。

人總係喜歡美麗外表既東西,不是嗎?

「呼。咁我地而家出發啦喎!」執完野,再食完Lunch已經兩點。

「嗯。」

我同Michelle出市中心車站等巴士去Volendam。

兩個人旅行唔係容易既事,仲要唔係同朋友或者女朋友。

旅行有太多Gap time,食飯、等車、排隊,唔啱Channel瘋狂Dead air仲要無第三個人幫手講下野既話,時間唔容易過。

多廢話口才好既人,係咪唔會有咁既問題呢?去到邊都可以好快同人熟絡起來,帶動氣氛。

啱啱走咗架巴士,頂下一班車要等成半個鐘先一班!

兩條友戇居居你眼望我眼。

其實我都會尷尬,唔知講咩好。

平時係酒吧見D客人都係寒暄幾句就走,就算同江柏琪一齊住,都仲會返學做下其他野到夜晚先會見面,我好少機會同一個女仔朝晚見面,相處咁耐。

Michelle拎住部電話係個月台影風景。

佢遞部電話俾我,我都自動自覺咁幫佢影女神照。

Michelle就咁坐係度托頭影側面,已經散發出佢果種知性美既氣質。

看得入迷。

佢係繼丁丁之後,我集郵鏡頭中最靚既Model了。

斯文面孔既背後,Michelle係咪咁表裡一致既人呢?

我呆逛望住Michelle諗埋D奇怪野,有點抱歉。
我同Michelle上巴士,坐咗大約45分鐘,由Amsterdam既市區,轉眼間就到咗一望無際既田園。

一望無際到一個地步係,有20分鐘既車程,周圍既風景淨係見到好靚既花田、牛,好似行極都唔會完。

只有短短十幾二十分鐘既車程,周邊既環境已經有咁大變化,好似穿過咗隨意門咁神奇,感覺好神奇,一種笑意忍唔住湧上面,大概只有住係香港密度咁高既城市人先會體會到既快樂。

我帶住耳邊播住Radiohead既Creep。

Michelle會係識得欣賞呢首歌既人,我將一邊既耳機放入佢耳仔,同佢分享呢首歌。

她安靜的聽著,也沒有什麼反應,一切就是這麼平靜。

https://www.youtube.com/watch?v=XFkzRNyygfk

「When you were here before
當我們曾那麼接近的時候
Couldn't look you in the eye
我從來不敢與你直視
You're just like an angel
你在我心中就像個天使般聖潔
Your skin makes me cry
你的每吋肌膚都令我想放聲大號

You float like a feather
你像支羽翎一般
In a beautiful world
在這美麗的世界裡擺盪
I wish I was special
我希望我是那麼的特別
You're so fuckin' special
像你一樣那麼他媽的特別

But I'm a creep
但我卻只像一隻爬蟲
I'm a weirdo
我卻只是一個怪胎
What the hell am I doin' here?
我他媽的到底在這裡幹麼?
I don't belong here, ohhhh, ohhhh
我根本不屬於這裡

I don't care if it hurts
我不在乎這使否會痛苦不堪
I wanna have control
我只想要讓一切能讓我掌控
I want a perfect body
我只渴求一個無瑕的身軀
I want a perfect soul
我只想要一個崇高的靈魂

I want you to notice
When I'm not around
即使當我不在你身邊時,我也希望你能夠關注著我
你是這麼他媽的特別
我多麼希望我也是那麼的特別

But I'm a creep
但我卻只像一隻爬蟲
I'm a weirdo
我卻只是一個怪胎
What the hell am I doin' here?
我他媽的到底在這裡幹麼?
I don't belong here, ohhhh, ohhhh
我根本不屬於這裡

She's running out the door
她奪門而出
She's running out
她逃離我身邊
She runs, runs, runs, runs
她逃離、逃離、逃離……
Runs
逃離

Whatever makes you happy
我希望我有能讓你開心的一切事物
Whatever you want
我希望能滿足你所有渴求
因為你是這麼他媽的特別
我只希望我也能如此特別

I don't belong here
我根本不屬於這裡」
呢程巴士真係太短,沿路風景怡人,一個鐘都未夠就落車,我係香港由柴灣搭去元朗都唔止啦。

我地好遲先出發,黎到都已經下午四點了。

Volendam係一個沿海既村莊,所有樓都係得一至兩層既高度,八成係自住既居民。

我地係村莊既中間落車,周圍都係紅磚,用GPS睇方向後,就好Random咁向海既方向行走。

經過一條小橋,沿住小巷行,經過一條望海既酒吧街。

今日係星期五,好寧靜好偏僻,人影都唔見多隻。

「我地係咪黎錯地方?周圍都好少人。」我問Michelle。

「無理由嫁,呢度咁靚,明明就係一個景點。」

「堅係無人。」

「呢度唔似荷蘭。好似去咗第二個國家咁。」Michelle話。

「非常同意。」

我同Michelle隨意咁行,見到好多遊艇停泊係碼頭,好Chill。

呢條碼頭酒吧街終於見到D人影,寫住Welcome to Volendam,證明我無黎錯地方。

我地經過一間芝士工場,入咗去參觀睇下芝士既製作過程。

外國既芝士好似迷你水池咁,一個個圓型大件既芝士,整齊並列係商店度。

「陣間走果陣買D芝士返去囉?等我帶返去英國。」Michelle提議。

「你喺英國都有大把芝士食啦,洗乜喺度買。」

「都啱。但見到成舊巨形芝士係房好開心。」Michelle傻笑。

「我買個Blue Cheese送俾你擺喺房。」

「唔要呀,Blue Cheese咁臭。」

「厚禮黎嫁!唔臭都唔送俾你!」

「唔要呀。」Michelle好似個小朋友咁扭計。

「講下笑姐。」我忍唔住摸摸佢既頭頂。

我同Michelle沿海周圍行,參觀人地住既屋。

距離酒吧街愈遠既住屋,就愈現代,唔再係紅磚拼砌一式一樣既小屋,而係有兩至三層落地玻璃既大屋。

我見識到園藝係幾咁Common,呢度每家人都有個自製既庭園空間,屋企後花園會擺彈床同千秋,栽種既植物各有各風格,喺荷蘭,每個人都係專業既園丁,住半山既我都覺得呢度Chill到爆。

呢度既人唔太需要私隱,落地玻璃大到你可以望晒每一間屋入面既情況。

每一間,無錯,係每一間屋入面都靚到好似Ikea既示範單位咁靚咁Vintage。

而且佢地大門係會打開晒唔鎖門的。

坐部份既地鐵站又唔洗入閘,佢地既治安好到離晒大譜,荷蘭就是如此信任大家阿。

好難想像咁既情景會發生係香港!

到底要喺荷蘭要有咁既生活,佢地既工作時數係點呢?

會唔會一日返八個鐘既普通工作已經可以有咁既屋住呢?

我有好多疑問。

我同Michelle去到一個大到維園籃球場咁既公園。

中間有D奇形怪狀,好似DNA既柱。

有幾個幼稚園至初小既細路仔係度玩爬柱,附近一個大人都無。

唔似得我地平時舉起雙手用力爬去前面既柱。

D細路係戰鬥民族,唔係,係可以去參加奧運花式表演賽。

佢地可以做到360度轉圈、用腳倒吊個人再做Sit up、企係柱上面(Which我諗有成3米高)、成個人向前趴做樹熊攬住條柱。

唔係一個小朋友係咁,係三個小朋友都係。

咁日常既畫面令我好衝擊。

後來有父母散步,傾住計,睇仔女玩,仆親都無反應,唔理佢地。

「Michelle你不如試下。」我提議。

Michelle走過去試爬,佢連最簡單由單手捉住一條柱,到前面果條都唔夠力。

「Oh my god...」Michelle笑到無晒力。

「Can you teach me how to do that?」Michelle問D細路。

「Sure!」其中一個男仔好陽光咁笑,就表演佢既360度轉圈神技。「Easy!」

我地表示崩潰投降。

Volendam比我地想像中大,應該未兜晒成個區域,已經到咗七點半,日照時間長既歐洲個天仲係朝早九點一樣咁光。

「不如返去啦?我驚無車。」我同Michelle講。

「嗯,都差唔多。」

「Hello,請問你地知唔知巴士站喺邊?」我問細路仔既父母。

「你想去邊?」

「Amsterdam Centraal」

「喺果邊。。尾班車七點鐘開咗啦。。」女人話。

「下!真係?咁點算好呀。。」Michelle話。

我都唔知點算啦。。
creep係毒撚歌
書生唔好扮有共嗚喎
creep係毒撚歌
書生唔好扮有共嗚喎
今晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞