(青春/甜)《一個書生既Player故事》(3)

958 回覆
216 Like 11 Dislike
仆你個街文呀樓主
去埋大學注冊整學生證,返宿執下行李,轉眼間就到咗五點。

天氣轉涼,我著咗件外套先出去。

Michelle有朋友喺度,應該會提佢呢度日夜溫差大要著外套先出去掛?

咪啦,都係帶多件外套穩陣,陣間Michelle覺得凍都會有衫著。

我特登搵個背囊出黎放件外套。

我坐地鐵去到Amsterdam Centraal站,個車站又大又靚,成座迷你城堡咁,單單係個車站已經係景點。

Michelle換咗身休閒既打扮,One piece背心裙,加多頂Cap帽,簡單得來已經好有氣質,果然人靚係著咩都好睇。

我係車站入面打俾Michelle,原來佢同我一樣早咗出去,所以約七點,我地五點半已經見咗面。

Michelle個朋友係一個短頭髮既男人婆,身材瘦削,著住黑色T恤、牛仔長褲,單邊耳仔戴上咗黑色耳環,我懷疑佢係一個TB。

「佢係Eve,係我人院既組媽,佢份人又Nice又搞笑,有咩都可以問佢。」Michelle介紹。

「Hi Eve,我係書生,同Michelle玩水會船P果陣識既。」我都簡單介紹,再問:「Eve,今晚既晚餐有咩好介紹?」

「去食扒啦好無?」Eve似係早有準備。

「好呀,你話事。」反正我咩都唔識,又無係市中心行過。

我地沿住大街行,好快就到咗小巷一間餐廳,我揀咗安格斯牛扒同一杯Mojito。

係度食扒既性價比好似高D。

「點呀,今晚你想去邊度玩?」我問Michelle。

「就快天黑,其實去玩既選擇唔多,博物館都收晒,去過兩條街紅燈區行下囉。」Eve話。

「好呀!!我好有興趣!!」Michelle好興奮咁話。

睇佢個樣斯斯文文,估唔到會咁熱烈地話要去紅燈區。
食完飯,我地走去紅燈區。

「天氣好似涼咗好多。」Michelle話。

「著住我件外套先?」我係背囊拿咗我早有準備既外套,醒目呀林書生。

「好呀。唔該晒你。」佢當然唔會知我係特登拎俾佢。

「好大陣好臭既煙味。」Michelle話。

愈進入紅燈區,呢種刺鼻既臭味就愈濃烈。

「呢啲係大麻味。」Eve話。

我喺酒吧返工都聞過依陣味,估唔到喺我地既社區都有毒品既存在,離我這麼近,那麼遠。

Michelle又開社會台:「喺荷蘭黃毒都係合法,放任既政策反而令佢地既犯罪率極低,上網仲話五間監獄因爲囚犯人數太少,要關閉監獄,搞到二千人失業轉工。」

「係呀,佢地仲由挪威輸入罪犯去維持監獄既運作。」Eve補充。

「大麻係荷蘭屬軟性毒品,政府唔管制亦都唔鼓勵人地食,可以有選擇既權利,就係我地寶貴既自由。」我話。

「到你有咗自由,就唔會覺得佢有幾大不了,會覺得佢係應份。例如喺香港我地有言論、婚姻、經濟、上Fb既自由,我地唔覺得係一回事,會覺得係必然。」Michelle話。

「你問下荷蘭既居民就知,佢地一般都唔係點食大麻,遊客佔大多數。」Eve話。

「煙草、酒精對身體既傷害更大係眾所周之,而食大麻後都唔會有醉酒佬搞事既問題,因為Stone咗啲人只會乖乖地訓喺度,佢地叫一個Trip,因為好似去完一個精神既旅程咁。有一說係,名作愛麗斯夢遊仙境並不是一個幻想既世界,而係作者食完大麻既觀感。」Eve繼續話。

「大麻既價格仲平過煙酒接近十倍,自己買種子都種得,但偏偏因爲商人要賺錢,大部分國家都會立法禁止大麻既服用,亦都會犧牲其醫學既用途。」我話。

「啱呀,讀多啲社會學同歷史,就發現世界上有好多當權者對低層愚民既玩笑,我覺得所有野都有陰謀,包括你既思想,都係被人設計的。」Michelle話,我實在完全同意。

「可能世上早已有99%醫好Cancer既藥,又或者電話既科技早已可以做個未來世界出黎。但為咗賺錢,所以要分開將啲功能慢慢推出,例如iphone,少少功能既增加就每年出新款。」我話。

同Michelle講野真係同聲同氣,佢諗野好似係我世上既另一半咁,或許我地都係同一種人。
即使到咗夜晚,紅燈區依然好旺場,有好多遊客係度,感覺安全,就算一個女仔黎都唔驚。

每間舖頭都整咗個落地玻璃,一格格,有啲紅紅粉粉既燈光,每格都有性感靚女既妓女喺入面,sm打扮有、校服有、就咁貼咗貼紙落乳暈既都有。

佢地好似公仔咁擺弄唔同既Pose,又伸手勾引客人叫佢入黎。有男客人幫襯,就會拉底窗廉來一場翻雲覆雨。

「只要你有錢,Model級一世都媾唔到既女跪喺度盡情為你服務啦。」我諗起Ken講既野,所言非虛。

比起想叫雞搞野,黎到呢度會更加有遊客既感嘆。

「我地不如一齊去Coffee shop試下隊草!」Michelle提議。
唔要michelle依隻公廁呀
Live左
Live左
又無文
兩日一文
聽晚兩點前更新
兩日一文
聽晚兩點前更新

仲要等
兩日一文
聽晚兩點前更新

加油
加油啊
過左成個禮拜先入嚟 好快就追到live
推佢老母
感覺同理智完全矛盾,協調唔到。

身體無法控制,思路卻比起清醒時更清晰。

唔知Michelle點樣,佢係咪同我一齊Stone咗呢?

我望住佢,好似加咗Filter咁,佢變晒唔同既奇怪顏色,牆上面梵高既Starry Night仲好似識郁。

哈哈哈哈,你好嗎?我對住牆上幅畫喺度傻笑。

我既性慾高漲,好想好想扑野,卻全身動彈不得。

我只能好似殘廢咁輕輕捉住Michelle既手臂。

Michelle捉住我隻手,另一隻手仲輕輕摸我手臂同埋輕撫我頭上既髮絲。

全身既觀感都加強,對事物既反應強烈,連聽首歌都連得更高清,開心既話會更開心,一切既觸感係如此實在、誇張,我覺得Michelle呢一摸,係世上最令人舒服既事。

好幸福。

好幸福。

我忍唔住係度傻笑。

阿,唱咗半個鐘,間店終於肯轉歌了。

係Pitbull, Ne-yo既Time of Our Lives。

好幸福。

同我俾Michelle掂到一樣咁幸福。

估唔到我同Michelle只係第四次見面,就已經咁親密。

第一次係船P,我地已經一齊玩香蕉船,Michelle攬住我同我一齊跌落水。

第二次剛巧喺學校Exchange Talk度撞到,我問佢攞電話。

第三次係飛機上面撞到,我地一齊傾計Deep Talk,又玩飛機既遊戲,仲一齊食早餐,影埋相。

幾個小時既分開,第四次見面,已經一齊去紅燈區,仲係一齊隊草,可以掂到手既關係。

第五次,第六次又點呢?。。

或者,無咗江柏琪,但我可以同Michelle試下發展。。

「喂。。連。。你。。都。。S。。t。。o。n。。e。。埋,咁。。我。。點。。呀。。」時間愈來愈慢,Michelle講野都愈來愈慢。。。

原來Eve都同我一樣訓咗係度,Michelle連煙都唔識食,真係好柒呀,哈哈哈哈哈。

「咁。。你。。睇。。住。。我。。地。。啦。。」喉嚨好乾,我出盡奶力,先可以一粒一粒字咁講:「哈。。哈。。哈。。」

就來講唔到野。

「你。同。醉。咗。無。分。別。喎。。我。問。你,呢。度。有。幾。多。隻。手。指?」Michelle舉起個V字問我。

「兩。。隻。。V。。有。。五。。隻。。手。。指。。我。。係。。唔。。會。。上。。當。。嫁。。」

「哈。。你。都。傻。唔。晒。喎。。」

「緊。係。啦。。我。郁。唔。到。姐。。同。你。玩。乘。數。表。都。仲。得。」

「九。二。」估唔到佢真係同我玩乘數表。

「十。八。」又估唔到我真係好清晰咁答到佢,係反應慢D姐。

「六。四。」

「二。十四。」我討價還價:「我嬴晒,點罰。你。先?」

「實現你一個願望。」實現你一個願望實現你一個願望實現你一個願望實現你一個願望。。。

「幫我。。打飛機。。」我話,哈哈哈哈,我講完都忍唔住傻笑,又笑唔停了。。。

「咁樣?」Michelle放咗隻手係我弟弟度,揸咗一下,弟弟反應都好大,脹大了。

可惡,如果唔係Stone咗,我仲唔狠狠地將你就地正法! 

「原來係淫娃。。」我當堂醒一醒。

「原來咁樣可以令到你清醒。」Michelle笑一笑,發現新大陸。

「扶一扶我。」我就黎口乾死。。。

Michelle扶我,等我由攤屍既狀態,變成半挨係梳化度。

再咁Stone落去唔掂。。

「水。。」我同Michelle講。

佢拎咗一支700ml既水,被無力既我一飲而盡。

我既心依然係跳個不停,聲音好像慢慢又變返快,慢慢變到可以正常同人傾計。

Michelle話而家已經過咗兩粒鐘。

「Eve!飲唔飲水呀?」時間差唔多,Coffee shop既店員主動遞咗支水俾Eve。

等到Eve都差不多清醒,我同Michelle(主要係Michelle)扶Eve行返宿舍。

好彩宿舍住得近咋,只係果幾步路都叫人好吃力。

我地三個涼都無沖,就喺Eve張床度訓教,直至第二朝。

一次奇怪的精神體驗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞