[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(105) 黃金樹幽影DLC開始

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
蠍河地下墓地
好撚嘔心
新入坑 用steam deck玩咩都未set過
一入game就話我作弊 唔比我連線 有冇巴打知點搞?
終於成功比到信紅獅子拎左個盾,2條友無曬坐完火
再落四樓無信比雷拉既?
同埋我未打贏黃金河馬,個角人召喚無啦啦無左
蕾姐先岩
但ds3起碼薪王化身 > 蓋爾個難度唔係幾何級咁上
其實點會難
依家好多片都發現到好多新玩法
打王輕鬆好多
d人on99屌乜
啲撚樣頭幾日鳩行靠舊裝打唔贏 原本想做第一個破關做唔撚到就開始屌

英高
英狗唔夠魂系

solo 成功,int build 一個魔法都冇出過,拎個大盾出黎玩防反
俾我感覺就係當左boss rush game, 直沖想掃晒啲boss
設計好啲野唔用正傻仔
谷底樹林覺得ok ,當拎位嚟營造氣氛,仲有癲火禁觸老人同npc 對打,搞到你疑神疑鬼再入去間鬼屋。有時無聲勝有聲,有種玩恐怖game 嘅feel幾正,反正你前邊已經行咗咁多隱藏鬼鼠路,再長少少就算數啦。最衰都係地圖碎放呢度唔係咁好。

指頭就真係要屌,第二個都話有隻boss,有重力蟲蟲要諗點去到吹笛,第一個又無boss 又黑又無乜怪,連武器都無得執。
Boss 設計係型嘅,係一嚟衝樣猛攻,連招/樣都未睇到就死乞人憎啲。
你係咪call 左npc呀
隻花係邊到打?
其實第一次入場係無呢個問題
Call左NPC會NERF攻嫁咩
BOSS 會加血
Steam > Elden Ring > Properties > Verify files
做一次應該就得

我都係咁,懷疑垃圾Easycheat 裝果陣fail
咁ON9嫁咩
暫時打左9隻
其實隻隻頭50%都刺激好玩,難度適中

但一入Phase 2 就瘋狂飛天,炸全場
金木水火土 咩原素都出齊
真係好On9
我之前都係咁UPDATE都最新版本就冇事
第一次打武獅覺得D效果都幾正

之後連河馬都變箭豬我搞唔掂
係尾王最on9
普通玩家果斷盾刺算
係唯一一隻要轉盾刺既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞