[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(105) 黃金樹幽影DLC開始

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
兔田勁過好多人
見 d 台仔一見佢單挑過女武神就猛話 nerf 左
我真係笑而不語
Npc 有野跌計唔計
人地唔用黑龍裝solo黑龍都勁啦
有招NPC打到完場可以番去上次見佢既位置拎裝
唔想睇攻略劇透,但又唔想miss支線
唔該師兄
火巨人打幾多隻都係咁麻撚煩

佢卡得最耐反而係蒙格
仲要係冇靈藥去硬頂吸血
講恆心講耐性勁過好多人啦,jump king 嗰類痴撚線game 我係絕對唔會掂
好慘,成個dlc所有npc都死哂得返阿褪一個人
特大武器先係dark soul 傳統
一時時 睇地方
dlc打到舞獅/雙劍王騎士boss得3x
之後應該都差唔多
唔用靈藥硬食,我會排佢難過黑劍
用靈藥就應該係易過大蛇
有冇人玩DLC玩法術build?我隻人仔二週目係法術build(應該去到60 int),打卒打大佬都係好RJ feel,打舞獅都打左好耐先過到。到打雙月騎士招npc招骨灰,多數都只係打到淨番1/5血npc同骨灰已經死,都係差少少。
最後respec去番力build(好似我自己一週目咁打),大大劍咁斬雙月騎士,好快就過到。
究竟係咪多數dlc怪都唔食法術?定係法術nerf得好勁?
雙月魔抗高
你用純法術打滿月都 r j

Btw 原來頭兩個 boss 弱突刺
唔怪之得易打
多謝上面兩位解答
俾宮崎英高撚左幾日
有冇咩文件講可以用呢樣嘢?
正正常常點會知
去到幽影城搵到老兵 佢淨係話佢在意啲人拎蒙格條屍黎做乜 冇俾信我 我係咪斷左支線?
點先打得贏黑龍
我咩都試下
反正連陷阱都破到
我打撚完先知有靈藥頂詛咒
但solo蒙格冇想像中咁難
我覺得DLC推圖同打Boss既武器可以話兩個思維
我自己玩到就爆機中途不停轉武器
推圖有削韌易嘅武器就好易過, 通常攻速慢

但係DLC 大佬食咗偉哥超好動, 用慢武器打好蝕底
用啲輕武快速偷A兩野其實易好多, 有耐性就得
反正都係摸兩下就死, 發覺直接用輕裝輕碌仲易玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞