[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(105) 黃金樹幽影DLC開始

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

唔知邊個護符關事,見有增加攻擊力就帶上身用
上埋軍旗buff + 黃金樹立誓
對住靈火龍個頭掉聖律壺8000 傷
聖水壺都有7500
幾下就掉死佐佢
好爽皮
血多無得換血打
重武搵唔到位輸出
仲卡緊
完全睇唔明
個硬直位打咁耐都唔知邊下係
回旋斬又一時一下一時兩下
重力球吸埋身個下起手又快又已經扣血
就係冇
重武算好 你打得暈佢 又多血水

我玩法術build 一粒一粒豆咁射
要配6-7枝藍水先夠魔打死佢
但容錯就再低好多
屌佢所有殘影技都好花好光
真身飛埋黎條光柱仲未散
好難睇佢出邊一套
屌p1已經碌到無傷
p2俾佢打到初見咁
法build想像唔到點打
https://www.twitch.tv/videos/2185572889

特登走去搵野獸類boss試
真係意外驚喜
雖然都係會醒
但至少唔會打一下就即刻醒
無乜邊招夠時間射
最後剩係射豆豆
卡撚左可能10個鐘都有
外鄉法師揮手
會容易咗,但係唔會去到ubisoft level
始終有的boss 要你轉章打
然後d怪又識放追蹤魔法又識定身
唔係話難打
但咁空曠又搞一大輪發現原來乜都無感覺俾人撚狗咁
被打到屁滾尿流最後終於贏既一局喺人生最低潮既時候,最能信賴既永遠係…巨劍狩獵巨人https://youtu.be/UCzZSuETHkY?si=psQ_LQVYUWlKZ8T-
本傳都太多選擇
補償翻都合理
佢比騎馬我覺得算仁慈
Btw有啲位似比新人揸旗咁
其實佢自己都話當年打女武神死左好多次
依家七月都未到
重力球後4連殘影劈+一下實體劈,實體劈要避開刀身,向左/右滾,唔好向後滾

舉雙刀直線殘影劈,0距離向前滾就得,中距離要好精準向左滾3次。我唔知中距離可唔可以向右/前滾,因為學習成本太高

其他殘影劈我就硬食光柱睇實體劈就算

D招真係好能考反應
骨灰頂住再狂轟殞石
以為佢會斬3下 碌埋就miss左硬直
不過DLC尾王係要有咁上下既
似係整地型嗰個同整任務嗰個無溝通好
整完先知淨係要去中心點搖鈴

其實諗落將本傳個巨大手指改一改戰技
放係其中一個遺跡度然後幾隻手指蟲守住都無咁空虛

或者放返隻鐘象
就咁放個陵墓 就算真係有啲吉
又或者成個地型縮細一半個感覺都唔會咁差
求救 好而無玩 而家一開就係殘體 有冇得轉
Game 係eu買 之前都係英文 console 都係英文
重武越貪心其實越好打
其實我到依家仲係覺得孤兒仔係最難打
抵啦
本傳逃課逃得咁爽
當8周目都有得用盾擋哂幻影斬唔破防既時侯
個問題已經由難唔難
變成你肯唔肯用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞