[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(105) 黃金樹幽影DLC開始

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
東南西北無名神廟都係可以用神驅化劍屈佢地機
last嗰隻我用鐵鉆巨錘都有一樣效果
係打完有啲空虛
拉塔恩真係好撚過分第一次搵褪色者幫拖但都未贏到

其他boss都可以靠叫大哥+npc過關,但拉塔恩叫晒都搞唔撚掂

又要飲血水又要放魔法,但佢啲動作密到

宮崎英高話用盡一切方法過關,但一入門拉塔恩就牙通牙咁衝過嚟想叫大哥就要硬食一下
屌 我覺得係bug黎
都唔關事

想問下依條橋點上去 搵左好多都搵唔到路...
佢招戰灰同禱告咁型嘅
有冇巴打知係咩
我一路橫行 就到就狂橫碌 避到
血怪手臂
調香瓶
如果你無任何執著 你用鍛造魔像骨灰 執多少少靈灰同幽影碎片 之後係後面放大炮係殺到 都係機制內既野
追頭打
打到處決,再用泡沫露滴打到佢殘血入 ph2
捉安全刀就贏
前面嗰隻用黑刀匕首打幾輕鬆
啱好戰技跳起避開地下啲感電波
不過我帶少佐藍水唔夠mp 就差少少先殺到
後尾覺得咁打太無腦換佐其他武器打
有個位上完樓梯轉左,望落去有堆石柱路比你跳落去行
行到一半有lift 上去最高嗰層再比你慢慢行落去
其實打佢嘅精粹係打一下碌一下
動作快嗰啲二連斬都唔可以追刀
正常人邊可能解晒,睇住攻略照做不如睇人玩,唔係自己玩果刻解任=冇意思

炒功課咩 d裝拎黎更加冇意思,都爆機

我睇YouTube環學好過癮
同ds3一樣故事迷得黎 解說好吸引
聽完:原來個故事係咁
黑鐵大鎚變盾
打橫跑臨中前跳一下

攬兩次直接死 幾多血都係
最強投技
唔係 主要一入門口比佢撞死
攻擊慾望好高我最後都係刺死佢算
尾王p2屈機不過solo 左兩個鐘都未發火仲想打,反而成隻驚啲角人系列都好乞人憎
個npc 賤格;
舞獅樣樣衰衰扭黎扭唔知做乜(另一隻仲要識召「神獸」);
啲攞住圓刀既修道者無啦啦跳過黎彈黎彈去又瘋狂連擊;
最重量級仲有最尾既獅頭角人戰士….個樣又衰又打唔停啲招式又大範圍傷害又離譜;

真係同故事設定相輔相成反而愈黎愈中意封面主角既勢力,啲裝又正boss 打落又過癮
所以馬姐都頂唔順要滅晒佢
佢入場豬車我係靠新嗰個滴露加強瞬間防禦擋
雖然都係會扣少少氣同碌咗一圈
但唔扣血起身仲可以打一套戰技都幾好玩
個滴露仲要維持300秒 夠時間打死佢
之後啲豬車我都係靠佢避
靠自己碌好多時都會食到
佢個判定仲要係3下 豬頭豬身豬屎忽都有一次傷
我仲係一週目
我係用指紋盾+蒙格槍慢慢篤
漏咗講個滴露唔洗盾都可以用
只要雙持之後個掣係擋嘅動作就得
我全部靠本篇整好既build過
爆機先知咁多勁野

遲下可能又nerf
當年youtube吹邊把就nerf邊把,最後全部nerf鳩晒 盾我都記得nerf過,不過幾合理 唔係就無敵

亦都證明班撚樣係鳩整隻game
想知+1
右上角個傳點衝過對面咪有隻火巨人 你唔打佢就向左邊走會有路上去 呢條路係去打條on9舞獅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞