[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(105) 黃金樹幽影DLC開始

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
即刻靜左 無人屌英高 又骨灰 又NPC 又戰技又盛
今次故事補完我覺得好正,咩創世神咩陰謀其實都係後話,一切既開始就只係一個離鄉別井既村姑
仆街9成動作一樣
諗起入面啲囡囡肉球…飲唔落
會食生肉團子同飲marika祝福
係既就當我係貪心啦
但玩咁耐魂game, 由ds 到法環本傳, 咁多隻boss 都唔會過鳩份到, d 王係可以咁樣完全唔俾空間你做野

今次d boss, 好多時你睇完佢一套輸出, 當你避哂, 但中間都冇空間俾你反擊, 一係一野跳走, 一係即刻打下套
講以前點點點無乜意思 空間如果無啲人點爆機
只係個難度突然幾何級上升
同埋血手其實已經屈機 有條片血手盾反分零鐘打完
我第一次見單機game nerf武器搞咁多野

以為玩緊online game 講balance
咁係你唔玩勾指啫
用特大武 大武 輕武
三種武器既偷刀位點會一樣
一樣既點會有人用非特大武

點解我開頭兩隻 boss 用十字鎬唔用粉碎巨人槌
因為大武器比特大武多 d 偷刀位
但傷害差唔多

你最尾個段
上網好多片話我聽
係有空間反擊
打左一個星期
其實好多時所謂設計唔合理
係基本既貪刀貪碌貪飲水

我認同有 d 招好花同難避
但係只係同以前尻碌都避到
變左真係要好準先避到
法師算係easy mode嘅
但你打咗惡兆老師未先?
睇左攻略
召唔召 npc 幫手都有影響
所以我未打穿刺者
好掙扎
得呢兩樣?
其實邊個屌?
好多人都話咩都要用
係有班又唔肯用又話難
因為原理一樣
下下踩冰違反左當初個 design
正 game 你肯砌手殘屈機 build
一入 boss 房就食無限 fp 召骨灰幫你頂
我睇人打應該係好易
你想佢補血
用補血武器裝祈禱一擊
原來last boss可以盾反,下週目試下先
我反而調翻轉
推圖用輕武器

特大武器用黎打 boss
既然隻隻好動
不如偷到刀既打佢一獲勁
“I want to preface this by saying I absolutely suck at video games, so my approach or play style was to use everything I have at my disposal, all the assistance, every scrap of aid that the game offers, and also all the knowledge that I have as the architect of the game,”

From 佢本人

https://www.ign.com/articles/hidetaka-miyazaki-on-Elden-ring-difficulty-i-absolutely-suck-at-video-games
打完狂龍都搵唔到條撚屌挨貢可以點樣
點樣召
得翻 d 野比你執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞