[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(105) 黃金樹幽影DLC開始

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
佢個樣女人樣黎喎
把聲又女
其實菈尼唔係星星律法,而係打破法環束縛去去搵無上意志。殺指頭都係為解除指數對神人靈魂嘅束縛,選同主角做一對原因係一來主角協助佢搵到武器殺自己嘅雙指,二來主角都有殺神嘅能力同勇氣,會喺搵無上意志嘅旅途中幫到自己。

我懷疑菈尼喺星星命運被拉塔恩封鎖時,已經意識到指頭講有無上意志指示同力量先有法律係大話,然後透過命定之死嘅力量去試bug (大王子死靈魂、自己死肉體)。之後當星星解封,可以自己睇到命運時,就完全清楚知道咗交界地嘅法則唔係來自無上意志,而係當權者同雙指合謀嘅大話,例如歸樹重生都係對眾生造成痛苦嘅束縛嚟,所以就真係直接對自己嘅雙指出手。
搞左成個星期終於入DLC
雙月騎士單人無灰勁難打
多人立即變弱智
唔係
佢同佢老母一樣

男女神聖一體
英狗唔算真正打贏
英狗根本不懂魂系
我直頭dele左個Easy cheat files 再Verify files 幫我重裝 都唔得
依條友都唔識玩魂系驚
https://www.youtube.com/watch?v=NDhoDThUIHc&t=70s&ab_channel=Leviathan
其實講得啱 我睇呢段片先知仲有好多hidden mechanics
發現自己從來無用過
係本傳未trigger到對話,啲對話又冇限地方所以喺dlc出現姐
指頭媽
唔明。主角跟足指示吹號角 點解之後要入侵殺玩家?
唔太卡王,30個鐘左右搞得掂

砌好build,點到60血同搵齊dlc強化野,召埋npc+骨灰,打王基本上就唔會卡
削poise獅子斬原版勁過勇獅
幽影城 幫角人定獅子女?
大J打狂龍召npc+骨灰,2 take過
法環既難度從來都係自己選擇
想問下盾刺流要點先可以用武器個戰灰轉唔到盾個戰灰
講馬唔一定識騎馬既
幽影城放水之後探下圖
用岩石劍
真 除左尾王 大部份boss都可以拉3個npc入去幫拖
打好耐打唔掂通常唔肯轉build又堅持solo
一用完後悔就好難覆桌
呢邊打王時間準備成本太大
又跑圖又執野又升裝又盛
又唔係mh咁接個任就即刻有得打
見有人講用個叫save wizard嘅software
可以將ps嘅save過落pc到
有冇人研究過
想轉pc玩dlc但ps個save爆咗二周目又好唔捨得
通常solo一個鐘都打唔贏就直接call npc同仿生算
有d野學唔黎既野冇得勉強
如果唔係為咗拎雷禱告 speed run算
Btw 入面有個+理智嘅護符,同埋有得執抗死藥
無咁易即死
有啲明明望落跳起完係會中
但個hitbox就係唔中
逼人用跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞