OpenAI宣布終止對中国香港服務

586 回覆
884 Like 22 Dislike
llama 用黎finetune 自煮研發model
直接同4o 比根本唔同用途
屌,香港真係跟埋大陸一齊北韓化

真係要努力賺錢讀書移民
同奢侈品一樣,買果陣要 check 護照國藉就得 la
笑死😂咁你解釋下點解office suite adobe suite apple ios macos windows os重係度
大把opensource代替佢哋 但結果都壟斷咗市場
咪就係因為整合性+market囉

你試下send個wps format 比客開 睇下個客理唔理你
典型嘅engineer吹捧opensource 笑死
要唔要外國credit card俾錢?
呢個幫我draft email好有用
好!終於少個外國勢力入侵機會
中国必定sure win
踩港撚話用唔就用唔到,再吵就話你五毛架啦
係唔可以用香港卡
可以點有外國credit card
上面都解䆁左
1. 你啲call+data+ip openai睇到晒 佢覺得你係other region business usage可以隨時cut
2. cross region latency - 遲啲人地3秒出response, 你就等30秒 點用
3. data location issue - 而家大部分香港公司都唔畀data係其他region, 你點用AI叫佢幫你睇你啲data?
4. 你整個跳板 你個跳板VM sizing 要幾大 洗多幾多錢 唔好玩啦

睇到咁多傻人講tech真係好好笑千祈唔好信nvda啲股票分析
利申:nvda 入手價1x蚊 做咗四五年股東 最近放咗三分一
輕度 重度 印度 8度
加油哦
真,我愛祖国
Copilot 做嘅嘢係integrate 其他service 做AI automation, 佢本身都唔係要取代chatgpt

Apple 個intelligent 都係跟copilot 個concept
一轉變可能促使中国大型公司加速自主研發,並推動更多中国香港公司選擇國產模型,享受由治即興帶來的好處。
咁香港嘅iPhone 15pro用家仲有冇得更新到ios18 ?
xg 政府求仁得仁
咁佢個 chatbot mode 就唔好開啦
佢講既嘢唔係無可能嘅,始終openai唔係行先過人好多
未來睇好邊隻
vpn有tunnel仲tracert到?
會有個支那model俾你用
你啲敏感資料仲會俾個model log 底
相信師兄仲用緊飛鴿傳書
電郵都只不過係 進階版送信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞