OpenAI宣布終止對中国香港服務

586 回覆
884 Like 22 Dislike
咩呀早兩日曼城死機場啲友先不知幾開心,話咩第三世界水深火熱架。梗係做中國香港人先開心啦。
又玩單邊主義
種族歧視中國人?
但係有國安喎。乜都抵返啦。
咁禁番人哋用文心一言,平衡番,好嘸?
合理
始終ai隨時亂講嘢有機會觸犯國安法
玉皇大帝第九個孫
我無你地咁專 如果單純日常用 執圖 寫Excel Formula / buildup新Excel 做data analysis 其實Claude 定係Chatgpt會好用d
有文心一言仲使要你 chatgpt...
走啦走啦...
開源一定會係業界最終標準
一個model由一間公司控制
一個只要你有晶片就行到
最終只要開源有個business model
開源就會成為贏家

根本就唔需要最勁
只需要「夠濫」
自己整個勁d既
誰怕誰
造紙術我唔識..
另外果"三大發明"其實而家仲有邊樣係用緊?
香港特區又比支那狗攪死
好地地咩都有得用既先進城市
攪到鄉下咁
支那狗攪乜死乜正仆街
咁你有咩高見?
呀叔嚇大架,我哋騰訊小米即刻整返個QQai打到啲尾國佬滿地找牙啦又贏
整合性點會一個閉源會比開源高
到第時啲電話勁少少直接響電話行個個都會行llama而chatgpt只會變少眾
你重未明科技界個遊戲點玩
歷史已有無數例子話你聽點解最終開源會贏
偷、X、Y、騙???
唔俾用chatgpt 即係第時唔會俾ai取代 又贏
vm call API 點解會係唔對路
有習一定無運行
大把management 知API個名,佢地成L日飛expo,聽咁多talk,呢的字個個字都識既,但用起上黎唔識之麻。用唔到OpenAI 其實好多公司預左既,要睇埋azure ai 台戲先知結局係點,好L 多香港公司係用緊copilot 同azure ai,背後味又係OpenAI。如果呢樣都block 9埋就好睇囉,可以一晚回到解放前,一的都唔跨張
陳易希表示,OpenAI開發的ChatGPT不能於香港使用,香港用戶要採用「虛擬私人網絡」(VPN)才能使用,但TALK+加入Talk+GPT功能後,市民只需下載該應用程式,便可以直接在香港免費使用,無需翻牆。

唔怕 有星之子
就咁excel data analysis差唔多啦, even copilot, meta ollama3等免費野都handle 到有餘
套個殼講咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞