OpenAI宣布終止對中国香港服務

586 回覆
884 Like 22 Dislike
咁poe俾錢都有得用gpt4o嘅claude3 sonnet 一出都有得用添
我地有文言一心
商業用呢
我發覺好多人仲停留係寫Email / 問問題答案
但其實宜家4o 係可以keep住buildup到不停做data analysis 自己分埋析 甚至成個html / excel去起個新 依d野真係要keep住不停train個ai 你用poe一定做唔到

我宜家直程係嚴原生4o果個限寫code寫 限得太死 太複雜analysis佢係有能力做到 但佢無位寫code搞到會死 諗緊係味要上商業版
個啲全部都係Microsoft Azure OpenAi services,貴好多
問題係將來外國寫嘅app,通常都係直接connect 去open ai,唔會係Azure OpenAi services
POE入面呢隻係真定假?

用AI chatbot 代替得唔得
用文言一心
聽過有港豬真係講:做慣社畜唔習慣外國生活, 但係問題失業率未來會不斷上升, 冇得用ai肯定大量企業離開香港, 到時社畜都冇得你做
係咪中央官員生意黎?
覺唔覺得係香港要討論翻牆技術好L異世界feel? 幾年前應該冇諗過掛
唔係不嬲都無得用咩
要翻牆用Poe, 我不如用chatGPT
新常態
唔好呀。。啱啱先sub左POE
好老實,本身已經用緊台版iPhone,因為台仔support esim + physical sim。聽完呢單野後好大機會apple intelligence 都要block 香港版iPhone,更大原因要買水貨。

個人覺得apple intelligence 係跟iPhone實機,唔係跟ip或gps。佢套野係edge computing ,冇可能機入面有兩套model。否則所有係大陸開會既鬼都會中招,什至係香港轉機都用唔到?
香港唔好諗太多啦,識用黎寫email 做summarization已經好好, 我接觸好多人用都冇用過, 仲認為「呢堆野」冇用....

BTW, Claude Sonnet3.5 Artifact 勁到仆街, 可視化寫Code real time review真心痴線....岩岩仲要出埋類似GPT Store, 叫Claude on Projects, 最衰anthropic 官方 API 勁難買....
係香港都唔可以用api除非翻牆, 如果翻牆點解我唔用返正版
你咁講即係OpenAI唔使B2B生意,淨係做B2C, 所有API call from cloud都唔應該用。

我認同其他app會有好大影響,我只係指出你講block cloud IP而出現嘅問題。
如果因為冇得用ai搞到啲公司設嚟香港香港經濟下行, 到時倉務員都冇得你做
"Ai是什么??就是爱呀!!

同五四精神一样,都是党领导的爱!!!"
我夠知啦我答緊前面條友話咩從來用唔到
Official OpenAI Interface

POE 上面用ChatGPT

好多人都分唔到
所以咪話華文市場已經夠用,普通iphone 配呢d 夠用 我係串樓上仲停留文心一言姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞