OpenAI宣布終止對中国香港服務

586 回覆
884 Like 22 Dislike
終蟈淫不需要洋槍
中國已成最大贏家
唔好傻
所有traffic 係 cloud provider 嘅IP係well known
有心block 幾日就搞掂
由治及興又贏
係終蟈淫
普通人唔係developer嘅話點會知API access 同 就咁傾計有分別
teamviewer都得
唔好話香港,公道講句全世界普通用家佔大多數,你估係咪個個都知咁多
唔止 poe 個啲係舊model 2021, free比你用個啲重舊
而家GPT4o 2024 已經勁到計數都得
咁遲啲香港嘅iphone點算? 無得整合chatgpt?
郭安花瓜
咁咪block埋其他cloud users嘅traffic囉,有隻VM/container/function喺cloud上面行API call係正常做法
華為都有
盲心一言
厲害了支那
今次支那狗又成功搞掂外國勢力
第一 上面講左整合嘅問題
第二 係得access唔到openai嘅人先會用poe = 香港人 有個原裝正版功能好十幾倍嘅點解唔用
用一個又舊又慢
中國人不用西方AI
中國人刻苦耐勞
不靠人工智能,只用民間智慧
實現灣道超車
成就五千年華夏復興中國路
理解係整合性問題好大 但點解宜家香港堆公司仲買到原生openai用
國家安全 世一
中國自煮AI係善良既
同傳說入面中國啲恐龍唔食人一樣
文心一言
Ai第一堂就要學習習大大思想
意思係openai見到你部vm機係aws係咁call api 都知唔對路啦 佢要封你有幾難,你又要搞多個跳腳
同埋將來如果有其他app,裏面用咗open API code,你點搵aws 做跳腳改個app嘅code?
人哋日本台灣輕輕鬆鬆用ai工作, 輕輕鬆鬆收工, 香港就人手做到通頂, 之後第二日九點鐘起身返工甚至冇瞓過就返工, 之後仲同人哋講香港嘅賣點就係勤力, 人哋笑鳩你咋.

人力嘅成本仲平過ai, 咁點樣產業進步?
同清朝啲人用人力車一模一樣, 人力成本平過汽車
https://youtu.be/KpDnapx7kTQ?si=du6xwG8nbxVli1G3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞