【四月原創新番 - 完結撒花,平穩落地!】《夜晚的水母不會游泳》(5) - 動畫工房50週年紀念作品

412 回覆
11 Like 25 Dislike
太貪心之故

Btw, 百合點會係露營
笑死
木村想睇自己鍾意既偶像同其他人睡在床上
花園神社除咗工作人員畫嘅都好多Fanart
https://x.com/ryuko_lin/status/1804844979279499308
睇下第一卷會唔會有3000
https://youtu.be/_O4-f27ZqFo
【第12話】「夜のクラゲは泳げない」ボイスドラマ 〜JELEEのいつもは変わらない〜
冇咩可能
有千幾還神
對唔住個製作同演出
特別係諗到ppt級既憧魔都賣近萬
只可以講故事真係好重要
我覺得一開始簡畫畫+Band成件事已經錯撚哂
3個禮拜前好似預測~1800
老實講真係太弱只可以講成套野唯一成功既爆點就係第一集既演出同第五集錫臉
其他基本fail曬
等校服花音出figure
咁憧魔唔係故事有幾高班
係咸濕仔多啫
ATX版都唔係完全無修
要BD版先係聲畫完全無修
BD1特典版仲要有埋可脫bra figure
咁PV我又完全冇"扭曲百合 (類似mygo)"咁嘅Feel
講真第一集係完全有PV嘅feel, 夜晚嘅都市感, 高中生嘅迷妄感, 青春追夢感

只係之後維持唔到啫
咁又未至於
其實睇官方X followers增長trend都真係幾乎直接反映作品果一話成唔成功, 好唔好睇
就算未播第五集前, 個followers升勢都好好架,
前幾集都係節奏明快, 睇得C服,

第五集當然一吓爆發引咗好多人follow
第六集母親節回都好多好評
去到第七集學車果回開始跌watt
第八集之前都提過, 的確可以講係觀感最差嘅一集, 埋咗咁耐嘅炎上事件解決得太求其, 又跳過咗咁多嘢
之後呢套作品嘅劇情, 節奏, 口碑同Followers都崩坍式大跌了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞