【四月原創新番 - 完結撒花,平穩落地!】《夜晚的水母不會游泳》(5) - 動畫工房50週年紀念作品

412 回覆
11 Like 25 Dislike
同期望有啲落差,但未至於「惡臭」嘅
呢集唯一一樣睇到下咗出聲係點解會俾夢露先過真晝嗌醒花音㗎

入副歌呢下好勁

要搵套更加屎嘅嚟比
你贏 水母係好睇啲
冇諗過話呢套嘢好睇不建議屈
今季覺得最麻麻就係呢套,用咁多錢畀啲咁嘅嘢人睇
只不過突然間諗起記念作 大家都係炒車
呢套似仲要用多啲錢
呢套D女性格轉變話轉就轉
所以竹下都係難辭其咎
成套野搞成咁 竹下至少要孭一半
但老母idol 已經叫係唔錯嘅集數 冇埋可以再低分啲
vtuber根本完全唔係大家期待佢諗住講嘅內容
純粹攞嚟做噱頭
第五集之後直接大搞女同主線我覺得就算唔封神都一定良作
夢花才是真女同cp
mahiru成年都無接受花音應該是直女了
d人就係中意寫自己唔識既野川原唔打mmo既人寫mmo,唔睇v既屋九寫v
佢好多呢d單品拎出黎係好睇 但計落成個故事就變左奇怪
問題係好似樓上其他人所講
kiwi本身一直進步緊
春在kiwi成長過程中影響太少
連工具人都講唔上
但cut 左可以多一集做轉折,如果佢識寫既話,而家夢露鳩叫同花音突然醒左冇交代過,cut 埋電單車再多一集,如果識寫的話岩岩好
識寫嘅話就係
佢而家不停緋紅之王這是替身攻擊
根本唔知中間發生咗咩只有結果了
Jelle冇左真晝都出到show 添
其實寫得好D既話,唔係夢露叫,係真晝叫「baka,我實現左我地既承諾,睇下前面!」,同時由偶像老母開藍遮、鳩叫一聲支持,其他人附和,俾花音醒覺之後花音先打手勢入歌已經冇咁難睇

咁既話真晝冇離團,同時都解開左心結,唔係上一秒點解冇聲既之類,要佢唱左先開遮,glory hunter 咁撚樣
呢個情況下知恩圖報果句野由偶像老母微笑講心聲就可以救埋母親節果集唔變多餘
我相信睇呢套嘅觀眾都係想要轉天咁最後一集床戰 而唔係d咁嘅嘢
過程唔重要
最緊要係個結局BBQ
大家都係好朋友
如果呢套有關VTuber嘅故事唔啱你,下季PA WORKS有套原創可能滿足到你地啦
睇PV竟然有D徹夜之歌嘅味道

【七月 PA WORKS 原創新番】【孔明班底再戰深夜】深夜中的一擊 (真夜中ぱんチ)
https://lih.kg/3724625
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞