【四月原創新番 - 完結撒花,平穩落地!】《夜晚的水母不會游泳》(5) - 動畫工房50週年紀念作品

412 回覆
11 Like 25 Dislike
上低音號好明顯想寫久美子輸, 但成全大我幫學校衝全國金, 而結論嚟講衝擊全國金劇情同經過三季歷練嘅人設已經立得好穩, 下集花田玩野再屌佢都未遲
反而59老師除咗第一集就全程鳩到觀眾發笑, 不如轉行做搞笑藝人
https://www.linovel.net/article/465.html?cht=1
怕佢寫搞笑script個陣都會塞埋哂D無謂支線同無上文下理
大量垃圾句子+說教老屎忽味教你做人, 再自己講自己笑
咁撚似annual dinner老細啲演說
咁都收貨
唔一定要分輸贏
先叫結局

再講完整度gbc一定好過水母
水母最尾幾集感覺係跳黎跳去 好亂

gbc劇本都唔係好完美但至少體驗完整先

講得啱
人哋個故仔起碼流暢同完整
水母最後真係唔掂
一口氣睇哂
有動畫瘋之後真係方便好多
多謝巴哈爸爸
好想畀夢露呢啲咁可愛嘅地雷妹一刀捅死
水母結局俾我個感覺
係架飛機就飛到目的地前出事故
機師好多奇怪操作
雖然最後架機都叫著陸機場冇爆炸
但硬著陸搞到入面啲乘客有死有傷
我唔反對大台式BBQ, 但最低限度人設唔崩+故事圓到先, 佢同行長月達平套vivy就真係叫平穩落地啦, 屋久呢啲叫手術成功病人死亡 有種中學作文考試唔夠時間求撚其打圓場嘅「美感」
個event演出好尷尬,去到花音係到妹下妹下仲尬,直頭飛去睇唱歌算
題材都唔同
原創黎講 vivy 真係近年 top 幾 頭 6 集無得輸
個個都話 mygo 好睇我真係唔識欣賞 水母至少唔會睇到瞓著先
https://twitter.com/_sika1407/status/1804586736330436705
笑死,呢對CP仲true end 過まひかの
啱啱再睇留意到同學又係好似芽衣咁外國人髮色
同學:我要成為我喜歡的人!
乃乃香無限複製
落啱機場,不過係墜落果種
騙子!睇完第一集以為係講唱見文化,全劇完根本就唔存在乜乜文化,只係將依家興嘅嘢炒撚埋一碟,仲要炒得閪!咩平穩落地,落地吔屎吖?
路人cp萬歲
唔係咁差既,只係普遍眼高手底,畫唔到個故事出黎

可以話係唔夠集數

又可以解讀佢地吹太大埋唔到尾

我睇到真晝話要幫乃乃老母畫圖個集已經好突兀

最後個集乃乃live完2個摟摟就講一句大家都有唔岩,但都有答應大家既承諾,輕輕帶過

仲有唱live個到叫醒乃乃又點會係孖辮妹,係都真晝/2位團員黎叫,其後第3,4個先輪到孖辮妹,又或台下fans叫,個個都帶晒把藍傘,唔係fans又點會拎?搞事
不過呢套野D人物畫得幾靚,場景,燈光都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞