【四月原創新番 - 完結撒花,平穩落地!】《夜晚的水母不會游泳》(5) - 動畫工房50週年紀念作品

412 回覆
11 Like 25 Dislike
感覺有啲虎頭蛇尾

啲人物過去刻畫好似唔係好夠深刻

好似就係拍到第6,7集先發覺集數係12集

要加快個進度

不過總體都係唔錯
都同意
有啲集數真係可以改為描寫主角團/寫好啲"大事件"嘅過程, 轉折
反而夜老師 有發圍機會
會掙扎呢度我覺得無問題
因為係現實會發生既事
笑死 黎到最後一集,反應係一面倒屌
Like既唔會出聲,屌既先最大聲
人人都可以係花音
如果最後有kiss我可以無視一切,但乜柒都無
花音帽好正
水母tee幾靚
果然係true end
睇到分唔到係真定假,亦唔知道官方係有心定冇心
有得賣百合都要偷偷咁賣
點解唔光明正大咁賣
越諗越覺得唔抵佢衰
優秀演出
好聽既歌
出色聲優
高強度場外(今如jelee Twitter)

結果劇本及或監督都唔夠料到
同莉可利斯個陣d人用放大鏡搵糖有咩分別要錫就清楚演出啦
50週年作搞到咁,成套嘢比我嘅感覺係捉到鹿唔識脫角。

想搞百合又唔夠甜,想搞音樂但又紅唔起,想賣正向思維又搞到尷尷尬尬

講音樂有K-on/大波奇,講百合有露營,水母嘅定位好似想集以上作品大成但最後反面比前輩完全比下去。
前一集講花音比人起底,下一集又講QUE比人起底

同一樣嘅劇情連續玩兩集,仲要兩邊嘅反應差唔多

可能係想講唔好比世俗眼光限制自己,無啦啦整個之前冇登場嘅整容女出嚟,觀眾完全對依個角色冇任何感情,睇到1999。

明明依個角色可以交返比餐廳老闆,觀眾一早就識依個角色+之後對主角團說教會更有說服力,但偏偏製作組就空降左個全新角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞