【四月原創新番 - 完結撒花,平穩落地!】《夜晚的水母不會游泳》(5) - 動畫工房50週年紀念作品

412 回覆
11 Like 25 Dislike
真晝叫「baka,我起左新宿最大既水族館呀」

真晝點解會俾花音咁樣鬧完都幫花音?由花音老豆出面道歉同真晝講咩事,真晝知道咩事

偶像老母開遮,開始叫支持,其他人附和

解決左花音呢度

電單車條女由最後打機chat變左載kiwi 去畢業典禮,但kiwi 以佢想出現既形象同穿著去,定係而家streaming 既結局好

一定唔係最好結局(甚至都幾爛)同時夢露唔會和解,但要而家呢個結局起碼要多一集
夢露係幾可愛嘅
新水母圖係ED四人攬攬嘅排位
https://x.com/Ichika_5hana/status/1804638473913278586
https://www.youtube.com/watch?v=3ACMiVqbsgI
【第12話】「夜のクラゲは泳げない」アフレコアフタートーク(最終回)
仆街......真係期望越高,失望越大

加上睇埋隔離果套, 好撚大對比
好彩我第九集個下已經做好曬心理準備
前面講好識知恩圖報,以為後面雪地撲埋去都會還返個吻
啱啱GBC第12集先可能係最差嘅一集
節奏麻麻, 又突然整個新危機,
作為尾二嘅一集但完全冇迎接大戰嘅Feel之餘又丟個新問題出嚟
個新問題仲要勁唔合理勁make sense
只能講句祝君安好啦
咪玩啦哥仔
Ching見你都要格硬幫隔離套嘢死撐話輸都唔緊要
仲現實,舖下季就笑咗
辛苦哂
廢鳩事同你講
係呀係呀水母12好好睇呀
同你賭乜都得
下集刺會唔贏diamond dust?
花田一早講咗原創番一定係以一季為創作理念
唔知你格硬話下集會用輸嚟做仁菜成長契機係咩玩法
想睇阿爸線
都估到遲早會發生
渋谷水母vs川崎中(尾)指
何必去比呢,望下㗎西武火車
咁點睇新一集上低音號
其實我相信好多人兩套都有睇既,不過真係無必要用兩套唔同題材去比
水母選擇左用最平穩落地個方式收尾打安全牌我都收貨了
真係要講既其實夢露個part可以寫返多d,佢轉個下有少少突然,當然呢兩集睇佢其實都唔係咁bitch,可能係有d後悔之前做既野掛
平穩落地成集都兒戲到仆街
真晝是但講兩句就說服左老母俾佢地做special guest
夢路個轉變生硬到癲
最尾老豆個幕又不明所以
屋狗真係唔好再寫劇本,去Lawson打工岩佢多D
故事支線太多 一季時間不夠 強行收尾結果
漫畫/輕小說 同 原創動畫/劇集分別(就算赤坂執筆都唔知點樣壓縮劇情)最大戰犯係導演
平穩地開始變差最後落地
俾赤坂執筆都無用,呢個都出名爛尾
你話時間唔夠,其實好多內容係無必要,例如老母節個集
我都係會話係屋狗太大貪,塞太多要素入去之餘自己又control唔好
屋久 已經盡量將劇情壓縮 但故事支線太多 (導演要上最大責任)
唔講以為D支線係導演寫

唔係話導演無責任,但屋狗你自己之前都有套友崎動畫化左兩季,無咩理由唔知12集篇幅可以講到幾多故仔 咁你仲寫咁多支線?

你為左寫D同主線無關既支線所以去壓縮劇情?搞笑?
整多個OVA
畫老豆線,小春線同咪子線
就圓滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞