UO正一死乞兒

963 回覆
2276 Like 66 Dislike
佢冇坐過呢啲乞衣公司唔知都好正常
呢單野應該要spread出去比全世界睇下
終於上水嗱駛唔駛我推返嗰個post上嚟俾人睇吓你條柒頭
又開錄音機貼貼貼
因為英國/歐盟係有法例要賠香港無
點解「選擇座位的補償」是寫殘體字
其實呢單野係樓主柒左,佢班機係取消左唔係超賣
我都好想知邊間旅遊保險係保operation reason cancel/delay
如果師兄知嘅話麻煩share下
所以其實係CX乞兒
咁如果兩個都上咗機點計
我原本係想要大阪 轉機去宮崎,
之後就陪Frd 就買咗最接近佢時間1係ANA 1係 UO,
ANA成6-7千,我就唯有UO(當時香港航空 未開賣)
琴晚睇如果UO要跟返行李&劃位 都係要5千幾。
我好少搵到平機票,因為要夾埋D Frd嘅航班 係機場集合再一齊出發(今次就係UO 香港-福岡+ ANA 福岡-宮崎)
保險都唔清楚 估計都係凍過水,退款都冇留意退左未。
之前試過Peach佢哋都係只係退票就冇任何保償
咪就係兩個人喺現場都話入唔到,喺counter我遇到另一個女人同我攞住同一個座位嘅boarding pass話登唔到機
白鬼靚仔機師嘅話諗得過
問題係個補償只係自由揀位
咁免費機票冇理由唔衝㗎喎
即場講普通話+講Post上小紅書呀嘛
比卡超都出聲幫你

上年成田 HX 果班早機
好後悔無take offer, 去行下Aeon mall都好
唔一定係no show,可能會有人改出發日期
甚至佢出完promo, full booking 之後,mark高返個價,如果咁啱賣到幾張貴機票出去,再貼錢俾你改下一班機佢都有so
我有無睇錯?
3 NOV機想搵人改搭10日之後13 NOV嘅機?
係咪得飛機先會咁?
如果戲院同演唱會超賣又點解決
乞兒搭乞兒航空,好似冇咩問題
唔係,朝早起飛返香港,改做下午機返
好撚正
佢地會一邊笑用里數換國泰既人係里數乞兒,
但係又一邊搶uo D平機票

利申里數乞兒
新會然?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞