UO正一死乞兒

963 回覆
2276 Like 66 Dislike
uo有頭等?
能选择坐空姐坐个位就考虑考虑
好攰喎
佢無同我講話有賠呀
因為佢講完第一句我即刻話我唔改得呀
其實我之後都想八卦問佢如果我改有冇賠
我係其中一個,不過我冇攞$400補償,我唔會咁輕易放過佢哋。
即係你撘左下一班但冇攞錢?
佢自己on9,班機臨時取消左其實uo都比你改下班機,當然先到先得,而家uo而家係用whatsapp搵客服,唔洗打長途廉航取消航班就不嬲都只係退款,就算連登仔最愛既日本廉航都係咁話,樂桃取消機都係叫你自生自滅,自動退錢比你,但你點返香港就唔關佢事
幾百歐羅係另外自己apply先有,唔會主動俾
我原本係10:30,之後改咗一點,地勤哥哥攞咗$400現金叫我簽名,我一睇條款,就見到拎咗$400就唔可以再追究。咁而家就睇吓點處理。
放無薪假
想講樓主張圖班機只係遲原定班機個半鐘到
你咁天真覺得uo會事後俾多過400
哈哈,睇吓邊個天真啲囉,都要睇對手嘅。
咁大間公司 出個notice都正殘混雜
等你報告
你搵吓有冇過往例子
Dear Customer,

Thank you for choosing HK Express.

Regarding your case of denied boarding compensation, We have assisted you in escalating and please be patient for our reply.
理性咁睇,如果佢事後賠更多,咪只會鼓勵更多人事後煩鳩佢。
而且你當刻放棄任何賠償,只會當你無償接受
咁就睇吓法律手段了,暫時我update到呢一度,亦唔排除收到佢最新賠償之後我唔會再喺呢度發表任何言論。
法律手段應該無人會相信有人會為咗幾百蚊去告航空公司,而且無乜勝算
所以咪話你唔識嘢囉,$400只係UO嘅主觀願望嘅賠償金額,咁delay咗呢幾個鐘受害人究竟損失嘅嘢係幾多?之後因為呢件事俾人告之後上新聞所帶嚟嘅公關災難,又要做多幾多marketing去彌補?
如果所有嘢用直線思考,其實乜都唔需要做。
好多嘢都可以量計出嚟。
你過份高估自己影響力
咁你實際損失咗幾多?你上法庭要俾證據喎
其實可以小額錢債追返行程上既損失既,但你要証明到佢改遲你兩個鐘會造成到d咩損失,例如會睇唔到場演唱會要求賠返飛錢等等,但如果只係miss左個景點就唔好諗會賠到d咩啦同埋你都搭左佢下班機,連全額退款都應該未必得
我想問有關影響力咩事呢?
幾時話係我嘅影響力?
從來都係因為超賣呢件事為市民帶來不便,從而需要檢討或者執行其他嘢嘅空間,實際損失幾多我唔需要同你解釋,仲有其實唔係上法庭,正常都諗到個損失唔會超過某一個額,但又絕對唔會係$400囉,所謂證據,口供都係證據,都要睇裁判官信邊個。

其實你講咁多係咪U O同事啊?
咁不如正正經經處理我嘅投訴好過啦。
如果我係uo同事,彩你都傻
幫公司慳4舊水,自己又做少啲嘢
唔通驚你條友會俾錢打官司咩
啱,而家冇人話損失好多,但損失嘅嘢絕對多過$400,我係可以量化出嚟,亦都計算到。
淨係嗰幾個鐘入貴賓室嘅消費,我諗都好難攞唔到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞