UO正一死乞兒

963 回覆
2276 Like 66 Dislike
例如會睇唔到場演唱會要求賠返飛錢等等
依點只要當刻無提出已經可以作廢
當刻講咗都俾人安排坐下班機都可能有得打,無講一定無得打
貴賓室,你真金白銀入貴賓室?

屌你,UO打手
收皮啦
我係反挨後撚
我真係好憎啲自私挨後撚
其實你想拎得返最大賠償既話個下唔應該搭佢下班機,同唔好收佢任何錢,應該即刻去搵其他航空公司仲有無相近時間既機位,返到香港再法律/公關途徑追返UO機票錢既退款+其他航空公司既機票錢,當然過程你最好有錄影証明係UO超賣所以你選擇唔上下班機,而唔係你自己no show
你唔答佢嗰班機,你自己搵另外一班機,其實你只係變相要佢陪償機票損失,況且琴日嗰幾個鐘係冇其他機係去到東京(又或者我冇特登搵只係聽信地勤哥哥嘅說話)
結論所謂嘅賠償,只係賠返我出咗嘅成本,並唔係真實所帶嚟嘅損失。
補錢真係基本嘢黎啦
所以我咪話係搵返相近時間既機位,咁你時間上係無造成到損失,早上10點左右出發應該有幾班機
有,咪就係話間間都full 囉
當然我就唔係好信國泰係full Book,只係UO想迫乘客搭返一點嗰班機,但最好笑嘅係一點嗰班機都有人,因為咁樣而被迫褪後,成件事根本影響咗好多人。
所以呢
佢真係可以唔俾你上機一蚊都唔賠,只係退機票錢
佢根本係無料既乞兒
唔知咩情況但又要貪,以前都可能會照俾400,依家事後應該連400都唔俾,多佢一個入苦主谷唔多,少一個又唔少
咖哩魚蛋都無兜
點搞啊
未比cx 收購前 都會有錢
仲係海航嗰陣試過福岡回程係offer 3000HKD坐下一班
400真係當人乞衣
其實你呢啲打手都唔需要講咁多廢話
我唔攞嗰$400係因為我認為我損失嘅係多過$400
其實就係咁簡單
點解繼續搭飛機,係因為買其他機票佢最多都係陪其他機票錢,嗰啲唔係叫賠償,同埋當時地勤哥哥話其他機都冇位
而當時嘅選擇,一係你就成個trip取消,一係就繼續飛
咁我想問如果我取消個trip邊個賠酒店錢俾我?

當一個人據理力爭嘅時候被稱為乞兒,咁話人乞兒嗰個比乞兒更冇存在價值。

瞓啦柒頭
真金白銀俾錢出嚟坐飛機都叫乞兒 痴撚線
希望UO冇人搭,下年個財報蝕到仆街咁樣佢先會正視問題
成日話自己係廉航,但係機票同普通航空公司差唔多,仲要冇普通航空公司咁多福利
你損失大過400應該叫佢搵第二個人
取消個trip無人要賠酒店錢俾你所以你咪要繼續飛囉

據理力爭?咪問你個理係咩囉
2個半鐘講到咁大損失明顯係乞兒行為囉
重要貪到入貴賓室希望你唔係真金白銀入去,唔係到時你實狂開post呻
多人搭到超賣
都話等你報告,記得唔好縮沙
我都廢撚事同你講,浪費我口水
點樣損失係唔需要同你解釋
又唔係你賠俾我
啱嘅,兩個半鐘頭對你嚟講一定係最低工資嘅嘢
用你嘅角度咪係乞兒行為囉
至於所謂貪到入貴賓室
我呢一樣真係冇必要同你爭拗
我諗入貴賓室,就算真金白銀都係幾百蚊嘅嘢
不過都係嗰句你有冇入過我都唔敢講。
屌你啦,我收到錢嘅時候,都唔需要同你講啦傻西瓜
就係因為縮數,賠少d財報先靚仔,好似海航年代咁賠法咪跟住海航一齊破產
22年尾偽開關時 坐一次UO
個位又窄 又唔舒服 之後飛幾轉都唔會揀UO
個價揀位加行李 同CX/ANA差小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞