有咩國家係你去完一次旅行之後無下次?

1001 回覆
68 Like 8 Dislike
有冇人夠薑講日本?
德國勁好,如日本就只限口頭有禮貌,而德國人就係行動加口頭都有禮有善。

我係德國超市買包,唔識用部切包機,有個德人一步步教示範同教我,佢唔係職員,只係顧客。

德國街頭問路,佢地係會停低解釋俾你知點去,唔得閒都可以花五至十分鐘帶埋你去目的地先走,即使佢地唔順路。

係德國俾中東人偷野,報案佢地唔會推,仲會開晒檔案同俾相片你認,其他國家一定會推三推四唔想做野。

而且香港證件去博物館仲有折。
韓國、韓國同埋韓國
屌你老母閪,我問#財不入急門,你搵另一個人答我有撚用??而家你係衝出黎柒
北韓真係算多人去

我去果時係酒店頂樓餐廳,撞到另一批香港人,
傾夜晚點偷走

北韓最好玩既地方係夜晚偷走,
睇落幾危險,但如果唔搞事又算幾安全,
依d經歷去其他國家體驗唔到
一撚定係泡菜
去瑞士+摩納哥+法國南部有冇得諗?
去北韓都好過去南泡
咁你去左未?而家我問你,唔好話好多「其他人」去過喎
踢香港隊作客嗰陣去過
除咗上唔到網之外
嗯,你講得啱。
咁你買左機票未呀?仲有命番出黎我話你另
屌你老母臭化閪
完全無意慾想去韓國
想買嘢食嘢睇景直接去日本好過
唔撚係掛
韓國滑雪都okay呀.馬來西亞 支那呢啲就真係不了
濟洲啲景把鬼
周圍仲殘體好似返咗大陸咁
而且韓國野又出名難食

唔好成日講到連登針對韓國
係咁好玩香港人一早爭住去啦
你輸晒比扒仔挾返嚟所以冇下次?
蒙古國
咁講南韓d人都好好啊。

我地落早左巴士,有路人見我地9行,主動叫我地上車,車我地去目的地。

去到一個巴士站,原來5點已經無車出返市區,係完全無車,我地唯有寫紙截順風車,真係有個家庭係唔識英文,無法溝通下,車我地出返去市區。真係好感激佢地。

第二朝去旅行團,講韓文,無英文團,而且必需跟團先去到。有個識英文既同團主動全日幫我地做翻譯,臨走仲送左包韓國餅比我地。

我真係唔明點解咁多連登仔去完唔想再去。風景又靚,人又好,野食又唔錯。
去過杜拜兩日,有乜問題? 除左貴小小
你當係解成就
泡菜假假地都係東亞大國之一
點都要去觀摩下
我去完一次之後都覺得應該有部份連登仔人講佢又講,分分鐘未去過。
去過一次地獄黎,野又唔好食,又冇野好行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞