有咩國家係你去完一次旅行之後無下次?

1001 回覆
68 Like 8 Dislike
笑到仆街 頭十幾頁全部韓國
我覺得好過泰國幾多了
我4月中潑水節去 日頭去動物園想死中暑咁滯

去大馬我早幾個星期去,我特登去個傍晚5點定6點先開嘅 明顯好啲
日頭個太陽都無咁曬咁毒
新加坡
講真韓國起碼已發展國家,衰極有個譜
係日本太屈啫
首爾, 見倒啲後生當街吐痰,
嗰下係好驚訝.
係韓國用naver map架喎師兄
新加坡
幾悶
台灣
咪玩
韓國而家物價勁貴
去過首爾一星期,市內除左買衫就係買衫
女人買嘢會幾開心既
啲fast fashion野,飾物仔果啲好抵買
男人就會覺得悶啲
野食睇你本身對韓式食物有冇反感
我就ok既,當地食係香港食既6折咁,成個行程最開心就係開飯
不過鍾意咖啡既人可以失望定先,好撚淡,飲緊茶咁
韓國所有交通相關既野都好撚kick,啲app屎又閪,又超多樓梯
成個trip英文幾乎用唔着
比我自己就唔會再去,去秦國開心好多
波蘭除左集中營仲有冇咩景點或者地方好推薦,年尾想去
其實韓國幾多新奇野玩,因為呢個國家自己都知道自己無乜底蘊,但又好想食到條旅遊水,所以都搞左唔少多元化嘅野出嚟俾人玩
柒頭
Sydney 其實食嘢同香港差唔多,其他城市仲平,而且係唔使俾tips,你似係斷鳩估隨口噏
濟州其實幾舒服,人少啲,景色靚
新加坡
埃及又真係好想再去
其實每個國家都有唔同一面,香港你去大西北牛屎地方同港島石屎森林都完全唔一樣啦,差在你點感受同你想要啲咩
亞羅可以唔駛去,印象淨係係 芒果冰沙,魷魚
酒吧街就非洲雞 反而去下華人區行下仲好玩,同聲同氣 食嘢又平啲
Krakow對落差唔多去到斯洛伐克有個海洋之眼
啲人話係平價版瑞士

如果想睇多啲二戰嘢可以去埋Warsaw睇華沙起義博物館

如果睇Building嚟講
Krakow仲有keep住啲舊Building幾有feel
Warsaw 二戰炸到爛晒 無乜特色 好多都新起
如果想睇oldtown嗰啲可以去睇吓Gdansk/Wrocław
幾有特色
唔賭唔嫖去嚟做咩
食葡撻
垃圾地方有咩好去?
蟹粥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞