有咩國家係你去完一次旅行之後無下次?

1001 回覆
68 Like 8 Dislike
傻鳩
仲要低收入弱智到以為用機票入
上網都知其中一個熱門方法係搭火車
真係頂唔順你呢啲低收入公屋弱智狗
人閪無禮貌

食野多醃製即食加工

買得衫化妝品之類 無乜特別

風景嘅話我不如去日本
屌你老母你真係白痴黎㗎喎
追到落去最後果版先好同我講野啦、on9你
你果然人如其名
日本
葡萄牙正
消費唔貴嘢又好食
治安歐洲來講算幾好
唔使成日提心吊膽驚有扒手

葡萄牙葡撻比較似吉士撻多過蛋撻
消費真係划算,仲有tourist pass包大部分景點
最正係啲人真心好,我喺Cabo da Roca果度 call車去諗住最近嘅車站,個司機竟然話佢要番Lisboa市中心載佢個女,所以免費車埋我番Lisboa,當時真係勁感動
韓國,去過一次勁後悔。最有印象嗰個東大門根本就係葵廣質素。
我再講多次,樓上一個二個自己都未過過압록강嘅果班契弟,唔該收聲,你地班仆街完全係阻撚住個地球轉,入黎又唔係討論

我已經講到去歐洲同非洲嘅所見所聞,你地班冚家剷仲喺度講緊一個你地自己都未撚去過嘅志地方黎把撚?
本身無期望+細個去過,反而最近再去首爾時覺得無講到咁差

飲食方面,韓式烤肉、拌飯、湯類、平壤冷麵都好食,又開胃
食大餐會遠遠平過香港
只係始終韓國菜普遍都真係偏濃味,食太多日容易厭

至於觀光,景福宮以及周邊一帶舊建築都有特色嘅
市中心好多景點意外地都係同日本侵略/韓戰歷史有關係,由呢方面去睇都幾有趣
(但同時韓國流行文化方面好似都幾崇日)
另外38線邊境個價值更加係無可取代

本地人普遍見到算熱心friendly,不過好惡劣嘅都有遇過嘅
而整潔程度覺得同台灣差唔多,算係咁啦
波蘭
奧地利
荷蘭
NZ 好撚正,渣車去睇哈比人條路已經好有魔介 feel
菲律賓

每棟高檔少少嘅大廈都有d裝假狗保安

入大堂前有永遠唔響嘅金屬探測器 ,入車場前有條垃圾棍掃車底

連答飛機都可以成樽500ml 液體拎上機

個次經驗+馬尼拉事件反映菲仔真係DNA 入面有扮工染色體
我去過兩次 一次釜山一次首爾
個印象就係條街好污糟 好似大陸d濕鳩二線城市咁
乜撚野食都落辣 行街d人好無禮貌
見你直接假定唔鐘意去韓國既係宅
不如你發表下高見講下韓國有咩優勝地方等我呢個廢宅可以下次去下
鍾意kpop 嘅都覺得一般
真係食開屎先會覺得好食
中國
新加坡 +1
次次呢啲post都係講韓國點唔好,然後睇完都係啲人一係十幾廿年前跟濕鳩旅行團去過一次咁大把,一係就根本崇日到有前設偏見睇咩都覺得唔順眼
喺首爾當街屙尿都見過
而家聽講好多連登仔流行去北韓喎,所以唔鍾意韓國都好正常
有撚用咩,行人地獄
試過綠燈過緊,啲26狗夠膽死轉入嚟完全唔讓
地獄鬼省唔會再去
醬油蝦醬比傻港女食, dllm 有寄生蟲架
未入嚟已經估到係邊度
但其實啲女唔正 啡到焦糖咁,搞不撚掂

寧願 peach 或者 ana舊機比㗎妹serve
日本一年一次冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞