有咩國家係你去完一次旅行之後無下次?

1001 回覆
68 Like 8 Dislike
韓國
條撚屌無聲出
杜拜有沙漠睇下應該都算有趣?
其他地方唔知 首爾釜山都去左
人無禮貌 野食唔好食
污糟
南非
韓國 新加坡 送都唔撚再去
佢地d山移黎起樓我d新加坡同事過黎都鍾意去行山,不過香港物價而家太誇張佢地都走去深圳
梵諦岡好撚細,得個主教堂對外開放。登過頂影完風景真係無必要去第二次。
悶到傻天氣又閪
一個純粹用嚟做生意嘅地方
香港
一個例子:洗手間唔係用梘液,用棍串住舊番梘,絕對令你三觀不變,五觀改變

我都會用,但係感覺唔好

仲有好多野,其他例子會有其他人講
立陶宛
韓國平時睇開連登,去之前已經做好心理準備,點知去到之後反而覺得唔錯,嗰邊出名嘅餐廳好食過平時食嘅韓國嘢好多,同埋得老人家先會撞人。

我自己排第一唔鍾意反而係台北,十行同埋貓空去完係o咗嘴,心諗咁都叫景點,不過九份唔錯,行中山商圈都ok。野食就唔係咁啱胃口。
柬埔寨 - 去一次就夠 又或者隔有段好長時間 如30年後再去一次睇下個國家發展分分鐘進步勁少
係cctoy先覺得新加坡好
除咗個機場靚
其他全部垃圾,冇風景冇景點, 又熱又貴
旅遊角度新加坡頂多留一日
就係有見識先唔會去。

極權共產國家你都去,同資助金正恩殺人有咩分別?
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-66236989.amp

試過有人生勾勾咁去,打横咁番,俾金正恩毒撚死左,你知唔知有呢件事?你仲有冇野講?
WTF
太多人視野淺窄,明明上網咁多野睇,係要學壞哂。早幾年大把YouTuber講去北韓啦,高登連登都有過post,唔係新奇特別野。
新加坡都值得去一次嘅,gardens by the bay同個機場都比較獨一無二,部份食物都唔錯。
韓國-------太多巴打講左原因
台灣-------繁體支那行人地獄
新加坡
摩納哥當base 去法國其他地方好正喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞