有咩國家係你去完一次旅行之後無下次?

1001 回覆
68 Like 8 Dislike
我前幾頁講里斯本 有大量負評。

里斯本係我去過既國家 少有作為首都 但咁甩皮甩骨。
濟州ok

首爾釜山真係唔啱玩,正正係d人話點解韓國去完唔會想再去

DMZ反而幾特別,有機會想睇下有無仁川登陸之類嘅博物館睇下韓戰野

利申韓國去過3次
俄羅斯咁大點都多野玩過坡狗 你淨係去過一兩個城市點可到叫悶呀 有冇去過西伯利亞? 同埋佢地個language 俾人感覺係會惡啲 但啲俄妹真係好撚正
新加坡 比利時
如果你長住歐洲,我肯定定講歐洲/地中海正好多

英國去到土耳其都係4個鐘飛機,成個歐洲/地中海文化variety 好大去極都唔會完,文化同歷史極深厚

我就去年去一次日本+香港長trip,幾次歐洲工幹+短trip
哈爾科夫睇城堡
華沙就睇博物館s
但澤有海
邊境有雪滑

重點係大件夾扺食,波妹仲要靚多
係唔多識英文難溝通
悉尼

澳洲唯一一個唔值得二刷嘅地方
澳洲 ,都幾悶 、物價又高

馬來西亞吉隆坡 另一悶之選 ,係物價平啲
啲人質素差 無論個地方有幾多嘢玩都變得唔好玩
咁香港坐四個鐘 一樣都好多國家 variety好似仲大
Push 好撚柒
唔好玩啦,歐洲講緊北北埃及南歐北歐東歐小亞細亞土耳其俄羅斯伊比利亞冰島

東南亞一大堆國家香港人唔多去
一定係清邁 泰北菜就算食到米豬蓮級都係般般
日頭無咩特別景點夜市無咩行又早收檔
乜乜market都係得啲文青嘢 可以去到香港價錢ge手作嘢 但又唔係質素好好 內陸地方海鮮霉霉地
論風景好多地方好過佢 論食物只係夠平但唔稱得上好味
中國

大家小心連登好多中國學生註冊叫你番大陸幫佢地消費
碌左咁多頁 南韓佔7成
原因 人閪 賣女人野多

利片未去過 睇完亦唔會去
去日本見過泡菜人仲閪撚過大陸人
我當分地區計,日本都係得東京想重複去

唔計咩重複去睇show定滑雪潛水個d啦下
韓國上年去同我對上一次十年前係好大分別, 細個去覺得佢似大陸
你中伏咋 都多正嘢
比利時 悶到pk
吉隆坡除左清真寺 真係無野睇
根本啲崇日撚都on99講歷史風景歐美甚至大陸都輕鬆屌打,講食物大部份都係外國傳入,咁成個日本一次都唔洗去啦
你好撚柒呀照下鏡啦仆街冚家剷
你老母做雞俾幾十個男人屌生你出黎
老豆都唔知係邊個
好多時唔到你揀。
係客觀事實,除非想平平地滑雪。
韓國 世一垃圾
景點垃圾 文化垃圾 食物垃圾 人民質素垃圾
去第二次福岡發現一街都到垃圾韓國種搞到福岡都唔想再去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞