有咩國家係你去完一次旅行之後無下次?

1001 回覆
68 Like 8 Dislike
由北京飛過去?係咪參加大陸團去?想知多啲
去過韓國兩次,首爾真係狗也不屌,除咗行街真係悶撚到不過去釜山/大邱/其他鄉郊地方,其實幾舒服,有啲自然景觀睇吓,啲阿豬媽都Nice啲,同埋其實韓國唔係剩係得辣醬一隻味,有好多韓食湯品都幾清甜好食,啲人話濟州島又唔同啲,想去吓
結論:首爾去一次買嘢就好,之後狗也不屌
細個去過漢城一次 已經決以後唔會再去
@意大利打手
邊個好 有無推介
我覺得好幸福, 香港賺既錢多過周圍地區, 我想去既泰國越南台灣日本馬來西亞新加坡全部都好近, 又可以玩仲去下恒河冒險, 間中北上雲南新疆西藏行下山睇雪山
泡菜!
即係由上至下都唔care旅遊業囉
失敗咗嘅人
而家留唔到言
中華民國先係 台灣係中華民國嘅一個省
用特務技巧套你料咋
strong post ...
杜拜除咗貴之外冇其他問題
條傻鳩嬲到癲
日本d人都好好,不過同韓國都係唔同感覺。
我自己係想再去南韓既,
仲有好多地方未去。

日本同韓國都好玩。

如果講唔會再去,中國有d景點就真係無可能會再去。
去過一間南海神廟,介紹話有幾千年歷史,宋朝已經有。去到發現原來係新建既,舊既所有野都早就拆左。
又去過一個廟,(唔記得是咪南海神廟),戶外放左個好大個銅盤,寫係漢朝既。咁我唔係太信,有咩理由露天放古董。問工作人員是咪真野,工作人員都唔知,後黎佢主動問d做左好耐既其他工作人員,話返比我知係仿製品。但個銅盤只係寫明係漢朝,從未標示過佢係仿製品。

又去過佛山果邊,一個叫寶墨園景點,入場費都少貴,原來又係新建既。古代只有一個石匾寫寶墨園,而家就靠想像起一座園林出黎。入面仲有好多古董展覽,我相信都係仿製品,但佢聲稱係真野,我好懷疑。入面d古董如果計市價,佢個數量起碼過十億,有咩理由咁大批野放up dup 地方,保安又唔嚴。

又去過東莞某鎮博物館,入面所有古董陶瓷都寫明係仿製品,一件真野都無。

中國好多地方,真係去一次中伏就無可能再去。
台北 又貴又唔好食
煩過梵諦岡?
除左烤鰻魚之外其他係餸頭餸尾level唔好話醬油乜醬油物果啲生化武器
你真係唔識 我就係要呢d , 去日本一樣, 最鐘意行日本鄉村地方
連登多毒撚冇女去旅行囉
條女玩得開心 返酒店你又砌得開心 win win
黎黎去去都話野食垃圾 大陸同外國大把仲垃圾啦
話去俾人撞到仆街係咪都係瘦弱毒撚黎
我覺得都預左你偷走

我地去到火車站,係咁影相,
有軍人用電筒照我地,
我地先走。

如果真係好嚴,羊角島門口就唔會比人出去啦。

隔日d導遊都知我地出左去,
個中方導遊話,唔係去從事間碟活動,
無咩既。。。

雖然咁講,好多人都做過,
要做就當然風險自負啦。
長洲
捷克
去弘大定力低小小都衰老強
飲酒落club睇女 韓國其實男人去都好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞