[All About 18] NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區 (22)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我等緊佢俾熱火掃走到時笑撚死我
最硬對手係金塊
明明GW當年打網隊同公鹿都有表現
幾可見過字母泵唔開人

再講
佢當年夠膽同不拿嘈我覺得佢幾有吉士
雙丁同其他人靜到好似圖書館打波咁
係有人要出嚟做呢啲嘢㗎
嘈完贏定輸就另一回事
輸波都好唔會將個責任怪喺佢身上
不過佢唔好炒咁多罰球先
2012年嘅時候,綠軍同熱火係爭冠死敵,GAP鬥占士係由佢喺騎士鬥到佢去熱火抱團
Ray轉投爭標主要敵人,對綠軍係背叛,同時此消彼長,熱火更強,綠軍變弱,KG同PP同所有綠軍球迷梗係嬲到仆街,直至前年PP同KG球衣榮休,佢哋先至隔咗十幾年第一次再聚首、一笑泯恩仇,個宿怨先開始淡
咪就係
不拿係sell underdog

不過都要咁講
不拿打法其實應該係傻譚嘅藍本
如果傻譚吸收到佢d finishing
搭配譚三分組織籃板應該好屈機
KG同PP好似講過投敵唔係問題
問題無同班兄弟講聲
不過嗰時佢同RR9不和
本身安爺爺都想trade佢比AB0坐正
我覺得走都好正常

利申:公鹿3人組開始鐘意Ray Gun
個時ATV仲譯佢做韋亞倫
GW同Bulter嘈其實幾型
啲人笑佢都係馬後炮je
如果贏就會話佢帶起士氣

不過我對依啲undersized既內線其實麻麻地
搶板好好輸蝕
Bulter我都覺佢係好overrated
又下下挨埋人度呃foul
JT如果學到佢7成就唔使打得咁辛苦
但都係嗰句
唔該3分去返35-38%先
咁先有機會衝下MVP
覺得Grant有少少不甘於做接應,普通3D角色球員
但係無奈佢啲條件真係一般
唔講聲真係最大問題嘅
不過加盟死敵一定係條刺
諗下如果Ray係去當年榜尾嘅黃鋒,佢哋反應一定冇咁大
安爺爺心水
Semi Ojeleye
Yabusele
啲Guard都undersize 問你死未
Ojeleye當年係反字母裝甲嚟
以為會做到一個好既3D
點知之後去埋鹿都打唔起
講開又講,Holiday由少帥教緊嗰陣就好想要,終於今年帶到佢嚟,仲要champ埋
人牆戰術始祖
無記錯上年G6吹AL個球都離譜啦
印象中係double double定Traveling 吹3個free throw
AB0同Smart 都係undersized, 唔好講IT
想講嗰球係向前跳
頭一兩年JT係似PG JB似kawhi
So far JB打法我覺得都似JB
從來無諗過佢會嚟
上年見佢比Bulter打爆以為回咗塘
今年常規賽我仲心諗佢太貴唔值
結果我錯哂
安爺爺年代1-5號位有咩位係冇undersize
唔覺打爆,公海覆咗你
其實嗰時打親鹿都好緊張點對付字母哥
仲要搵成邨人輪番消耗佢
嗰種壓力今年完全無其他球隊or球星比到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞