[All About 18] NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區 (22)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
最後一塊遮醜布
呢幾年次次5月就完季
今年終於收成 好唔真實
下年希望繼續衝champ
真,反正我地個個覺得球隊 > 個人
連本人都係咁諗
諗唔到佢咁有heart係到
仲以為今日好多名宿會返嚟
但好似都冇影到幾多個
返主場拎冠軍真係最完美畫面
估計JT會比人笑到退休
除非之後再champ到同個人榮譽好啲
都係嗰句
無嘢重要得過冠軍
對我嚟講championship=everything
當然都希望佢哋有番啲個人成就
等新球季大執下D 射波同進攻效率
佢瘦返就得,之前有一季試過
季前勁操肌,係咁打鐵
季中瘦返就回復正常
定係名宿認為要打Game7,到時先嚟?
宇宙勇個時唔係咖哩拎
大家就會唔認佢係大佬咩
勇既反譚真係搞笑

其實大家都知實際咩情況啦
佢比人夾成點
防守又比人重點招呼
數據係一定柒左架啦
但無佢隊波會好好咩?

今次拎唔到咪期待佢再進化打到人服囉
反正都仲算後生應該未到頂
原本好想smart喺度睇 但如果佢喺到就會好唏噓 呢7年都係佢做雙丁mentor
佢喺度冇咁輕鬆
恭喜你成才
最理想就係下年champ+譚FMVP
之前都屌得佢多
Joe哥唔好意思
都幾肯定今年Smart喺度冇KP嘅話就冇冠
其實2022嗰年咪又係傷到仆街

如果用滿血既22roster打今年都可能勉強得掛 但唔會有如果 RW3都一樣咁易傷 不過今年套波有Grant Williams應該好岩打
我好少上黎塞區吹水,但真係由08年之後開始做塞軍死忠,足足等左16年。呢16年經歷左好多高低。

09年: KG大傷,Rondo開始揸旗對公牛血戰七場。呢個Series可以話係睇左咁多年NBA 最好睇。
10年: 再戰湖人,可惜Perkins final Game 6 傷左,Game 7 半場領先,靠Rasheed一個臨尾都頂唔住Bynum同Gasol。
11-13年: 全盛時期既Rondo (大傷前), 可惜BIG 3已經老,每年都惜敗
14-16年: BIG 3正式解體,睇住IT, AB仔,Crowder, Kelly等人經歷重建
17年: 睇住IT一個人Carry 成隊仲要經歷喪妹之痛
18年: IT換黎當時大家都好期待既Irving, 仲有Brad Stevens愛將Hayward。可惜第一場regular season就報銷,而Irving playoff前又傷埋。 但估唔到都可以領先場數3-2, 最終都係不敵RMBJ
19年: 眾將滿血回歸,但俾Chemistry 破壞者搞到4-1輸俾公鹿
20年: 迎黎Kemba Walker, 可惜都係突破唔到東決呢個關口
21年: JB 季後賽前報銷不敵籃網
22年: 雙J 真真正正擔大旗,可惜係大家都睇好之下,2-4 輸左俾勇士
23年: 東決差D 可以落後0-3情況下 comeback 4-3。(要不是GAME 7開波JT就傷左...)
24年: 終於...等到呢一冠
所以今年成個狀態好Ready
常規賽慳水慳力,Playoff 有限場數晉級

相反22年由2月份已經衝緊戰績
仲要得~7人輪換,死硬
好快又到brad 開始做嘢
主力健康原陣努力爭取連冠
希望引到啲老將黎
我喺公海都有講
又唔係得一次機會爭FMVP
我升小三
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞