馮盈盈30歲生日宣布喜訊 成功考獲一級榮譽優等成績(Distinction)

368 回覆
101 Like 169 Dislike
8個major又點?
始終低master一級
不如話dse考三年考晒廿幾科?
通常係市井流氓, 中三學先講, [通街都大學生] [條街都係]
相信你最高可以有中五學歷
就憑你咁講就知你無讀過大學
佢未必錯哂 聽人講有d master真係咁
純粹俾人讀黎轉field 基本上係4年嘅簡化版
香港小姐冠軍, 國際中華小姐季軍, 公開試28分, 港大學士, 碩士
而家俾連登仔話學歷買返黎, 好易, 俾人搞大肚, 係雞, 樣衰, 粗俗

現實中依度連登仔公開試3科合格都無
十居其九I大都無
仲矮過FYY半個頭
Master又點 有啲taught master既科因為比人轉行仲淺過ug 有唔少仲唔洗fyp齋讀
MPhil就真係有學術成就啦
睇你講嘢似乎真係對postgrad零了解
隨時TPg MPhil都唔識分
Taught master真係可以話係比錢換學位 當然都要讀書既
屌,以為湯盈盈又有喜
仲fyp
你真係未讀過大學
你I大都無
仲有咩好講?
👌🏻
條友真係穿煲
無讀過大學扮學霸
fyp
HKU mphil 同 taught 課程係一樣, 同班上堂.
mphil 去教ug, 論文數量係3-5以上, taught 就係寫得1份
唔存在水平高低, mphil 可以中途轉taught.
肯定你無過大學, 至少你港大門口都未入過
做好你既fyp, final year project 先啦, ive仔
其實人哋係個tvb姐仔諗住溝下有錢佬
唔係諗住去做lecturer
可惜,我番既所有工都列明要degree畢業,而我d同事9成人以上都最少有一個Master,無既都係FG。
FYP
讀書好叻,去做科學家啦,發明對人類有貢獻既野出來
勁人
HKU MSc 勁唔勁就見仁見智, 我就覺得一般, 不過拎Distinction 應該都有努力

但連登仔一黎就話好易, 又話比錢換學位, 又話劍橋仲勁, 又話睇運, 又話MPhil 仲有有學術成就, 又話請槍, 又話HKU學店要賣廣告

為左條咁既女仲要嬲爆爆, 肉酸到
MPhil比taught by class有學術成就係客觀事實黎
性質本身就唔同
有咩咁嬲
痴孖根
RPg讀course得pass fail咋
仲講緊課程課程 你係fyy PR?
岩,呢句係啲市井之徒係咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞