馮盈盈30歲生日宣布喜訊 成功考獲一級榮譽優等成績(Distinction)

368 回覆
101 Like 169 Dislike

今日是馮盈盈的30歲生日,適逢是端午節,因此從她分享的慶祝照片見到有蛋糕外,也有兩隻糭。她亦趁住生日跟大家宣布喜訊,她修讀的食品市場營銷及管理學碩士課程,順利畢業,並且考獲一級榮譽優等成績(Distinction)。

盈盈留言說︰「這真是一份令我驚喜萬分的生日禮物,因為我一直都希望自己能以最高的成績:一級榮譽碩士畢業,但我自從得知上一屆48位同學中只有4人獲得Distinction後,我曾一度感到灰心,甚至想過放棄整個課程。不過,我很感謝我的家人一直給予我支持和鼓勵,還啓發了我,做人不應該純粹因為覺得自己做不到就放棄,也不要給自己過大的壓力,最重要的是盡自己努力和責任去面對一切挑戰。」

她表示今次分享的重點不是自己的成績,而是整個求學過程的感受和經歷。她說︰「作為公眾人物,重返校園讀書,少不免會受到無形壓力。

我相信,每一個人都想為自己的目標而努力奮鬥,都想在過程之中取得最優異成績。但是,人在追逐目標的時候,都總會押上全部的期望和精神,因此,我們應該要學懂平衡自己和量力而為。不要因為一時的成功與否,就為人生下定論。人生旅程的每一個階段都有新的開始和新希望。在此,我祝願所有孜孜不倦求學的同學們,都不要放棄自己的目標和找到人生的意義和樂趣。」
俾有錢佬包完 玩到殘就急住想埋單
佢好揼本買新聞搞pr
正常新聞點會寫呢啲野呀
仲話自己distinction 係咪間接證明你個證書係買返黎
轉晒性
想屌
究竟發生左咩事 要令佢做咁大轉變
佢讀書係勁,樣都係靚,可惜個格始終mk味濃,感覺啲有錢佬唔會畀佢上大台
30歲人仲會講讀書點點點真係好可悲
好撚假嘅女人

小心講野
佢讀邊間呀
Mtaught Distinction真係算撚數啦,唔係話唔叻,但咁大個人讀書應該講academic achievement,唔係講成績囉。
趕收山
有無有錢佬埋單
你可以話佢作狀, 搏洗底。。。
但係 distinction 就買翻嚟? HKU呀, 你買張俾我睇吓。 仲要賣晒報紙, 買翻嚟仲咁招搖博拉呀。
連登就係咁
讚下人好似攞佢哋命咁

讀下書咪幾好
扮咩
落仔
連登仔:咪又係G
讀黎做乜. 第時AI 會取代.
一野就話人地證書買番黎,好癲
佢唔使證書都咁正 你哋班人妒忌佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞