馮盈盈30歲生日宣布喜訊 成功考獲一級榮譽優等成績(Distinction)

368 回覆
101 Like 169 Dislike
唔需要補返個master會唔會威d
連登依家連hku 碩士distinct 都嫌廢
睇你係打工定自己做老細
打工既如果要升到 MD / C suite, 好多都係會讀多樣野, MBA 又好 executive study 也好. 呢D program 本質就唔係為學術而係social networking 同 build your personal brand.
老細就唔同, 你檔野搵到錢做得大, 話之你小學未畢業. 不過前提係你檔野要生存到先囉. 創業同你學歷相關不大.
岩岩google 完fyy best 5 28分咁高分比人話讀碩士distinct 買番黎慘撚到
剩係關注佢生仔未
你係唔係調轉左,歐倩怡個個先係廢ga wo
羅冠聰有冇買學位?
On9
我都讀過MSc,大約都知道學店點樣做生意

就算你讀同一科UG都好

你點都有D位係攞唔到A

Faculty佢地自己都要review返唔可以派咁多Distin出去 如果唔係就會比人Judge

如果你係學店你都唔想做得太出面

你話佢係咪明星有加乘 我相信係有嘅 但未至於全班都可以唔出力就攞Distin
無話佢無出力
但taught master嚟講
我唔覺得真係咁難攞 難到值得吹奏
大家觀點角度唔同
咁假設人地set咗唔多過10% 人攞Distin

咁就算你考嘅嘢係唔係咁難 你只要係Distin 都係果top 10%
兒燈仔酸到
佢應該係中大人似Pg
讀就讀啦又要話俾人知din list
Toxic到癲,點都要搵位踩
臭雞要威
真係好撚好笑,成班喺到笑人廢、話distinction好易攞、taught master = 興趣班,但自己undergrad可能連3.5都冇 (更加唔好講大學都冇讀過嗰班)
吹水科,咁有冇CIM member ?
屌打9成連登仔
留名等睇連登仔post GPA4.0 成續表
冇計,上面一大班封建父權連燈仔喺度話人三十歲冇人買單好慘,佢地眼中女人既成就只係搵男人同生仔,
講咩先唔可悲你開post果啲topic?
好似你咁做個啞仔咪不可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞