[推到完場]  Apple WWDC 2024 - 6月11日 凌晨一點(4) Apple Intelligence

658 回覆
5 Like 4 Dislike
今年就夠啦,本身粒npu 都已經快到就拍得上laptop soc
有又屌無又屌
升了個寂寞 乜尻都無
但今年ios d 野係抵屌wor
仲有ipados 屌佢老味係加個cal 機咋,出部m4 ipad pro 都仲係行個垃圾ipados 有春用咩
Ai 嗰堆iPad 專用功能俾你食曬?
ios算係收貨;

iPad OS 係抵屌,大家都知道唔會行到Mac一模一樣,但至少應該成個OS rewrite到令用家有Mac既體驗,iPad真係好撚尷,成個OS左抄抄右抄抄,搞到而家不倫不類,M4行計數機真係大癲;

Watch OS 全年淨係做得一個新錶面,Concept都係抄iOS
ipad pro 出m4,而mac line 都仲係m3,合理expect ipad 可以強大過macbook 係正常啦
但就死唔去revamp 個ipados,都唔知有咩為
仲要加埋個keyboard 之後既ipad pro 係貴過macbook air,貼近macbook pro,而macbook 行既macos 係實用過ipados
而家ipad 個定位真係奇奇怪怪
同埋其實ipad revamp 個file manager 同埋multitask 大部分人都收貨
偏偏佢地班撚屌寫個cal 機就當update
咁都可以買水機香港用,佢只要唔block ip 就好多野可以玩
Contryd wor
日常機唔沖了
年年都會後悔
Belarus 幾時先正到名白羅斯
解咗體幾十年仲係俾人叫白俄羅斯
iPad 定位係玩pencil,所以整咗一堆pencil相關功能

要同iPhone 、MacBook 產生差異

最終目的係你全部都要買晒
你了解下Apple 點鎖區

iOS16新增「countryd」精準鎖區,禁止非歐盟用家sideloading
https://lih.kg/3374202
想知新version科學計數機有冇承繼ans呢一個功能

因為migrate 過android 好麻煩
而且以前用android 太多不快經歷,唔會貿然走去試下舊屎有無好食左
睇順眼
Ios 18又大執個 面
Ipad屈到癲
點解會咁 明明都係靠4o (假設揀左4o)
巴打咩星座 咁樂觀
樂觀3-4年,保守就5-6年
講真,Math Notes對啲學生嚟講好撚正喎
係咪我忽然撞聾 apple music細聲咗
但hearing個db level一樣
是撚旦啦都係俄國不要分那麼細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞