[推到完場]  Apple WWDC 2024 - 6月11日 凌晨一點(4) Apple Intelligence

658 回覆
5 Like 4 Dislike
香港ai係咪跟支那用 聞屎一言
問咗gtp4o

蘋果同OpenAI嘅合作對於科技界嚟講係一個重大嘅進展。首先,將ChatGPT整合入iOS、iPadOS同macOS,使得用戶可以直接喺Siri同其他Apple應用程式中使用ChatGPT嘅功能,包括圖像同文件理解¹。呢個合作亦都意味著ChatGPT嘅智能將會幫助提升Siri嘅功能,令佢變成一個更加先進同直覺嘅助理³。

而且,蘋果嘅AI技術集合「Apple Intelligence」將會包括ChatGPT,呢個集合係以隱私保護為中心嘅。當使用ChatGPT時,蘋果會先徵求用戶嘅同意,再分享任何離開設備嘅資料²。呢個整合亦都可能會為蘋果帶來新嘅收入流,包括增加iPhone銷售、訂閱服務、授權收入、新應用程式同更高嘅廣告收入³。

至於同其他手機品牌嘅分別,例如Samsung同Google,佢哋都有自己嘅AI功能,例如Samsung Galaxy S24 Ultra就提供咗AI驅動嘅轉錄同摘要功能,而且佢嘅AI功能係專注於提升生產力嘅⁶。Google嘅Pixel手機系列亦都有自己嘅AI相機同AI圖像編輯功能。但蘋果同OpenAI嘅合作將會將AI功能整合到整個操作系統中,而唔只係單一應用程式,呢個係其他品牌未必能夠做到嘅²。

總結嚟講,蘋果同OpenAI嘅合作將會為用戶提供一個更加全面同深入嘅AI體驗,並且可能會改變人哋對於智能手機嘅期望同使用方式。
真心定on9?
成L日閹ram,今次就見真章 應該係要8gb ram先用到AI
屌跳去ChatGPT app咋
下?咁撚戇鳩
發布左一堆偽ai,同真ai脫哂節
自膠我睇錯 係喺Siri show答案
有冇ching 試過pps 用唔用到?
Beta點先試到
對比返對我 apple果個真無唔似ai
似開放左siri權限多d
但又大把 function 幾年都唔 support 中文, live cpation, visual lookup+, live voicemail, 無 喂嘅 siri, 翻譯 app 有普通話都冇廣東話
Ipad os真係好垃圾
造福人類
人類之光
屙屎永遠有廁紙
ZA 得唔得
pps 個垃圾app 同網頁版咪一樣
唔用za
而家冇講明
出果陣可能又俾人ban
想知siri Ai功能廣東話得唔得
實唔俾用啦,主流ai全部block撚曬香港
AI犯國安法點算
咁真ai係點
你哋試咗?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞