[推到完場]  Apple WWDC 2024 - 6月11日 凌晨一點(4) Apple Intelligence

658 回覆
5 Like 4 Dislike
Apple wwdc day 1有條片解釋左自家LLM 個model 一次

不過兒登不嬲鳩作野屌apple
你當countryd死?
eu sideload都未破解到
巴打就心水清啦

WWDC 最後有話,有啲要用到網上資料先查到嘅野,先會經 Siri 用 ChatGPT-4o 去比 response 用家
兒登十個有九個都無相關知識,聽到少少 keywords 就加自己意見落去
咪有囉, Apple Intelligence同ChatGPT係兩樣野
又有D人一味唱話咩AI都好香港都無得用乜乜柒柒

以為全部AI features都係用ChatGPT
因為佢個mon其實係用少啲RAM
之前試過Beta途中下放返啲功能俾舊機 唔知今次舊機會唔會起碼有得用Online function
個心理重難捉摸過啲女人
點解升左iOS 18 仲係舊Siri
未有得玩住
apple intelligence好似全部都係下半年先有

最早應該9月出新機時先有
真,試過iOS 15 beta 定16 beta 足足3個月開恒生app都彈
到9月beta 7 ,出GM版之前先俾我正常可以用得返
雖然galaxy ai廣東話仲係流流地
同埋啲功能都唔算好勁

但可以launch咗幾個月就整到畀香港人用已經要讚
我就真係唔信所有功能都要a17 pro先用到
已經開始有人將 "Apple Intelligence" = AI as a whole了
Apple TV廣東話Siri都等咗唔知幾多年先有
今次唔知幾耐
你預三四年
iOS16新增「countryd」精準鎖區,禁止非歐盟用家sideloading
https://lih.kg/3374202
不嬲新功能係慢慢更新先加返齊

可以delay去到細版本先加返
每年apple既發佈會都比我感覺變緊android 化
每年都改少少唔一次性大改咁令班果fans慢慢接受
d setting 愈黎愈複雜
講真以前用apple班IT人頂唔順apple乜都限制所以自動脫粉
但本來就係一班仔女就係想買部apple比兩佬簡簡單單,唔洗兩佬禁錯野又係你返工既時候打黎煩你

Tim我屌你老母搞撚到IOS咁撚多野,我要玩刷rom 我會越獄或者轉androids 啦
有冇咁誇張
LLM喎,要做廣東話,連”develop” 都算唔上
仲未搞掂文心一言,等下先
我諗起碼出年果部先真係run 得smooth
而家up完其實只係iOS 17.8.8因為冇AI住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞