[推到完場]  Apple WWDC 2024 - 6月11日 凌晨一點(4) Apple Intelligence

658 回覆
5 Like 4 Dislike
啫係m2都未必run得最好?
新OS device support list

iOS 18

同17一樣A12起步

watchOS 11

S4/5/SE1壽終正寢

iPadOS 18

末代9.7 iPad 6同有home掣iPad pro壽終正寢 反而一樣用A10系嘅iPad 7仲有得升

macOS sequoia

Butterfly keyboard retina MBA壽終正寢
應該係
佢都係m3先話係AI macbook
即係咁,
Ms 推ai pc 要求都40tops
apple 推on devices ai 我覺得要35tops(a17)先順
冇乜感覺
而且新嗰個control Centre難用咗
Feel like iPhone 4S
X又贏
數字系統再等一年
試咗一陣即刻set 返原本, 用單色都係玩自己
係喎
依堆 accessibility features 提早咗講, 冇出係發布會
真係唔記得有
應該佢都會轉
都有經驗beta 會轉icon

即刻成個人勁灰
乜都唔洗講,港版iPhone用唔用到ChatGPT功能先?
等macOS Sequoia出左beta先知
不過未必會慢 因為mac已經有主流AI嘅gen圖軟件
有得揀用GPU定GPU+NPU去gen圖
靚過image playground嘅圖差唔多resolution都係幾秒內就攪掂一張
再寫實d先係十幾廿秒
所以M系GPU用core數搭夠未必差得過a17pro
不過要玩AI出圖用PC+N卡好過 唔值得只為AI而換新mac機
Welcome to 2010
仲唔用到佢啲AI功能?
Control center 咁多頁jm9
Later this fall

成個look真係勁似上古android自己砌wall paper改app icon 主題

當年ifan 朋友最憎呢樣
等咗咁多年而家先有iphone mirror remote諗住以前隻game諗辦法掛機打料,隻game執咗2年先有
每年就係為咗睇CraigBB
我淨係想要黑底widget,唔撚想要黑icon啊屌

電話計數機好似都upgrade咗
形容得好貼切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞