樓上滲鹹水小額錢債判我輸

369 回覆
893 Like 25 Dislike
佢而家話係水舞間如果水舞間咁勁唔洗長遠 聽日就去左第到
物管公司又食
水舞間咁大獲
咁快d賣樓啦
喉漏定過牆窿有水漏出黎?兩樣野黎
你點知係佢條喉,
維修完都係漏,又搵唔到證據就唔好產庭
捉賊拿贓
東張西望 好過上黎開po
仲要輸埋尊嚴實比佢地日日落樓指住你黎笑
我都試過差唔多情況,之後發現原來水務署只負責淡水喉管,佢去睇淡水水錶應該係因為巡例都要睇下淡水喉有冇漏。因為有時淡水鹹水一齊漏,佢test出嚟都係鹹水。
漏水問題真係好麻煩
咁咸水邊個負責
唔好笑樓主啦,已經好慘㗎啦

上次果單律師都輸俾醫生 人無賴便無敵
痴撚線佢真係笑到最後
第日見到點面對佢
Push
on9 人地都整咗俾錢三次 難道你覺得人地係專登留小小問題唔整 去搞鳩你地屋企?會唔會層樓太舊 最多係可以處理到咁?
代入樓上既角度
整左3次都話有問題
樓主自己又講唔出邊到漏
咁仲可以點
其實你都係想解決個問題 有冇得同樓上講 真係搵個高手 鑿開你個天花 搞掂佢 如果你都咁肯定係邊個位 係咩問題 基本係樓上入鹹水條管穿咗 其實好易搞 報個價 睇下點樣拆
因為我之前係咁 我係畀人投訴嗰個 後尾整咗七千蚊 我覺得都好合理 試下傾傾
打針就係頂半年
半年內賣樓走人
你搵過滲水辦... 佢地report都話搵唔到源頭,點小額錢債告樓上
如果好似國安法咁計,一早就贏咗
慘水樓上樓下大家都慘
而家追求公義要靠tvb
諷刺到
私人單位其實係私人方法解決,點解要用公家錢幫你搵源頭
上兩年我爸母層樓厠所比樓下投訴滲水落佢天花.

開頭管理處同食環上嚟睇過,管理處check到話係咸水.

咁我阿爸驚比人告,食環未出信已經揾人整晒來去咸淡水喉,但樓下都繼續滲水,後來食環出信俾我父母都話揾唔到我哋有漏水.

咁到咗今年食環又上嚟check,跟住就話企缸漏要我哋整.

咁好啦,我哋又整企缸,點知一打散企缸就見到有一灘咸水喺企缸底,仲要等咗幾日都唔乾.

搞咗成個月先發現係我哋樓上單位咸水去水喉流落我哋缸底再渗落樓下.

到最後樓上整完,我哋缸底灘咸水先乾,工程先可以繼續.

到現在我哋厠所整好晒,但樓下天花依然滲水,現在都唔知會唔會要我哋再整啲乜.
咁又點?
法團嘅睇法有法律效力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞