樓上滲鹹水小額錢債判我輸

369 回覆
893 Like 25 Dislike
D公正行其實好廢
做測試個d人都冇專業資格
因為d測試太白痴
講就講到好pro 但都係冇辦法肯定到問題出係邊
推斷就得 上庭講證明就見真章
其實法庭都係睇報告
你啲報告咁樣
未上庭都應該估到自己輸啦

你份份政府都衰得,政府啲test就係咁撚廢同on9
但連公正行嗰份你都衰,然後你都仲上庭就真係超級on9
正常佢實係企你角度,盡量幫你用test出報告去幫你
但佢出俾你份報告都係話無法證明,就姐係真係無法證明啦,你咁都唔去嘈間公正行,叫佢搵其他test再幫你搞搞,然後就直接拎份垃圾report去打,咁實判你輸嫁喎
咩叫NN
唔好震樓神器還擊
你唔好過佢地都唔可以好受
上層唔合作你攪咩都冇用
24小時都係水舞間咁? 如果長時間係咁, 你叫佢關左個單位咸水掣, 如果無水滲就即係咸水來水出問題, 如果唔係24小時長期滲, 你揾個時間無滲水既, 揾條花灑水喉開左佢放落個坐廁度, 隔幾分鐘如果開始滲漏咁即係去水喉管有問題 (不過前題係要樓上單位要合作)
唔專業

插支野入牆身,如果佢係中空,支野就會有d填充劑逼返滿中空既位置。

可能你d填充劑會有多會係樓上既位置嘔返出黎

即係你告佢小額
本質上係恐一恐佢想佢維修
咁佢都即刻維修 證明成功咗
告唔入就純粹你冇搵律師咨詢啫
End
仆街,唔好上熱門
nuisance notice
原來就係你
有間係驗樓師賴達明開果間會唔會好d 講到個報告上得法庭 又可以自己做埋專家證人
Pish
咸來水喉有唔少係穿啲沙眼仔咁細嘅窿
噴條頭髮絲咁細嘅水出黎
呢啲情況試水壓試唔到咩
咁你都係以小博大
你應該都冇足夠證據指證人地
驗樓師=唔落手做,識裝修常識嘅人
你唔覺睇d驗樓片佢地講嘅野都係common sense咩?
只係包裝到好似好technical
東張啦
因為只要解決到問題,佢肯整已經當贏
有試紙架大師
咪玩,你想俾個官屌到你謝就搵驗樓師喇班友只係裝修佬扮專業,連則師都唔係上庭就算係係註冊工程師/測量師個官都要睇係邊個專業,搵驗樓師佢就錢照收,但你俾個官屌。
cls 笑左
認同樓上,佢肯整就當贏啦,唔通你想「追求公義」?Sorry呢度係香港
仲有之前有單新聞 水務署高層都搞唔掂樓上滲洗賣樓
咁樓上覺得自己冇錯嘅話點解會肯同你出一半錢整?
又要搵東張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞