樓上滲鹹水小額錢債判我輸

369 回覆
893 Like 25 Dislike
傻西諗住用公共資源解決私人糾紛之前試過loop 3年幾4年,次次都係做一樣嘅test,明明係水務處唔做嘢,供水問題但係test去水問題最後omb完水記但係都奈佢唔何,最後都係快快手化個妝賣咗層樓
關咩事水務署係唔管鹹水漏 食水仲要係明顯漏水先可以用102告浪費食水 去水更加唔係水務署管理範圍 唔識就睇下例 唔係下下唔合你心意就係唔做野
balance of probabilities
其實我都想問依樣野好耐政府係做依d野上面又做咗幾多億
舊樓嘅入屋喉都可以係見光㗎
係未你等人維修完想佢賠償返先搵公正行?
供水設施有問題唔洗管咁不如話我聽咩叫水務設施啦水務處男朋友
原頭不明,你都proof唔到係佢。一聽呢句都都知會輸
漏水有可能樓上既樓上出事,到你單位先漏出來
屌你你條內喉管條撚 供水設備? 你屋企d喉屬於水務署? 你條街喉黎架? 有病食藥啦抵撚你死
如果來水漏 , 應該24小時唔識停
叫樓上谷磅就知啦
佢有無試埋廁所地台個去水?
如果真係佢咸水供水有漏,正常都係去返佢本層既地台,防水做得好,又點會漏到落下層?佢本身防水都有問題?
咁風趣得唔得架
On9咸水供水喉歸自己果然係水記班賤種係要衝出嚟
加油
岩,去外國住house冇煩惱
覆核係同一個官係小額庭再review多次,上訴先係去高院,唔洗得好多錢,值得試下
咪定未
而家條喉整好未?
你之前有咩損失?
有冇買家居保險?
就算真係樓上問題 咁都要交證據係樓上問題
依家就係樓主自己交證據證明左有可能有機會唔關樓上事
個官點判你贏呀大佬
上庭前就係要搵到證據證明肯定係樓上做 個官先判到你贏
就算告上法庭,再上訴都無用
份份report都寫源頭不明,咁點可能贏?
你唔係諗住法官自己去驗呀?

搞清楚點解啲 report 搵唔到源頭先
無理由個個都搵唔到
份份報告都話冇證據
樓主仲上庭仲想上訴...
就算樓主將d報告放上網
連登判官都判樓主輸啦
利申,前幾年樓上都漏鹹水落我廁所,佢肯維修,但都搞左個幾月
我都有4位數損失,佢沒買保險但都肯賠,但我沒接受,因為日後再有事保險不會受理,最後我自己份保險賠晒。
咪傻啦,分分鐘搞咁多嘢最後蝕錢仲多過本身嘅損失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞