樓上滲鹹水小額錢債判我輸

369 回覆
893 Like 25 Dislike
最慘係做又做唔到位,到喉唔到肺,一係權大到入屋扑爆地下再維修收番錢,一係唔好涉及私人問題
我想講嘅係: 有保證幫你仲公正?
但睇你回覆,你要嘅係審死官,唔係公正行
咁唔講而家樓主俾哂錢搵人驗仲要賠又公正咩
真 好低能
慳返d錢好過啦
想問呢啲樓點賣得出
同捧曼一樣
指唔到源頭都要入 你嫌錢多都冇計
玩膠?
如果樓上又搵"公正" 行話唔關佢事, 咁咪沒完沒了
公正行就係想要個中立做個無得鬧嘅答案出黎
條友發錢寒姐 自己攞嚟做劏房依家漏水租唔出 明明成幢樓都多單位漏水 成60年樓 樓上唔係唔配合 有問題就去搞 係尻咁比你入小額追75000 樓主真痴線
原來係做劏房
咁咪促進經濟囉
會唔會有個可能 樓上已經全拆重鋪防水 跟著外牆肉眼微漏都係咁比樓主追著小額
你奶一啖條鹼水喉浸出黎既水 ,認住陣味再去樓上每間屋問人比拎杯廁所水飲一飲,一比較就知架啦。

因為每戶人平日飲食習慣唔同,啲屎成份比例自然唔一樣唔同,長期落黎每家人廁所水陣味都係別具風味。

你試完,shortlist左邊幾間最有可能,再再搵工證行試多次。佢地出完report 就可以拎上庭比個官試埋。多數好快有結果。

希望幫到樓主啦
咁又點?樓上漏水整爛樓下啲嘢就唔洗負責?
自己維修好係應份,唔好搞到人哋吖嘛

自己架車故障撞到人哋,自己整返好自己架車
人哋損壞唔洗賠?
Exactly
同埋你整番自己只係協助避免情況更嚴重

造成損毀既當然要負責
法律講證據你冇證據唔當你輸唔通判你鸁?
我真係唔會俾,我試過,如果佢係咁麻煩嘅話一定同佢玩到底
係啦,嗰啲係屬於自己嘢,所以你要自己搵裝修師傅整返好
有冇相關報道睇下
之前如果有對比過晴天/雨天濕度 變化不大 其實可以迫管理處係非繁忙時間停咸水 再對埋滴水速度/濕度變化 係唔係咸水喉漏
諗住法庭有人同佢查
搵第二間做,唔好諗住政府幫到你,私人野自己搵證據俾政府告樓上
報東張 報東張
唔係賠幾多問題 1蚊都唔得
既然法律俾唔到公正 只好一拍兩散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞