樓上滲鹹水小額錢債判我輸

369 回覆
893 Like 25 Dislike
樓主應該搵個律師問下 咁嘅情況有冇得打先 唔係認為就得
漏屎水快搬
東張西望
公正行都話源頭不明
你仲去告
終於有人講出重點
係公正行、滲水辦、屋宇署、水務署全部搵過
全部都搵唔到滴水源頭
樓主話係牆外條喉漏,點解要廁所全拆整防水?
漏水果段喉係你屋企?定係經地台漏先
照計咸水橫喉無可能入你屋架喎
https://t.me/fuckingwaterfuckinceiling

開左個TG比滲水困擾既人圍爐

切勿自爆個人資料(EG住邊個啲)
律師會賺埋你睇文件個筆錢先
至於搵免費法律援助其實都唔太大幫助
都係教填表
為左個信念
因為政府部門都唔會精準指出係源頭

最多都係描述有無破損情況 嚴唔嚴重

以前就會搵專業人士幫手驗添 但都唔係一定幫助
因為樓主有話天花板變水舞間, 又話d窗天花爛曬
牆外漏唔會咁入屋掛
不過都係聽下好, 樓主講野都一忽忽, 可能有幾單漏水野溝埋一次過講
可能幾個滲水處都唔出奇
其實維修每郁一次都會有機會整爛浸防水 水係會向弱既位走 尤其係舊樓
樓主講同樓上玩過幾次 整完又漏
基本上都係慳孤寒錢 整d唔整d引致
如果真係確定邊到漏 樓上應該都整左

當然要止咳好多方法 求其落五金舖買d19防水油/鋼膠 查幾下都頂到陣
我講既係治本
笑死 比錢掘個陷阱比自己…對家坐係度都贏
換部最高匹數冷氣 向住天花板吹
震樓神器
幫手叫下外賣
搵埋私人公証行証明係人地問題都判你輸
有無咁痴線呀
我睇唔明
咁以後有呢d 問題仲可以點做
試下調解先啦
你呢啲證據唔夠又諗住一定樓上滲漏就擺上SCT
其實你都係想樓上搞返掂啫,錢係其次
SCT 判你贏呀,最多只可叫佢賠錢

不過而家判咗你輸,人哋大可唔同你傾
樓上話維修咗幾次,假設整好咗而仲有滲漏,可能唔係單一源頭

冇搵過公正行?不過你而家輸咗,樓上大可唔俾佢入屋
樓主扮睇唔到
膨脹膠,你google 下
但唔建議打
個官都係睇report 判姐

你唔係expect個官去你屋企睇源頭呀?
入唔到樓上屋?
所以就話,你一味死諗人哋有問題,就要人賠,點知自己證據又唔夠 又或者事實可能真係唔係單一源頭
第一庭老爺應該都叫咗你哋去調解先啦
樓主唔係諗住個裁判官會還你公度呀?
啲官喺庭度就擺撚晒官威咁柒樣,實情咪又係人。佢地只會話睇證據,睇樓主咁講,似乎啲證據唔係有利於你
租樓又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞