樓上滲鹹水小額錢債判我輸

369 回覆
893 Like 25 Dislike
唔告你尋釁滋事當執贏啦!仲覆核
全部報告寫源頭不明,你想點贏

淨係政府跟嗰啲,佢地hea做你都吹佢唔脹
糧就照出,年年跳point,見高拜見低踏
返工就雲遊太虛,放工就迷失人生
鬧住咁多先
千年不變既香港問題。
同上層傾一人一半錢,上下打針先攪得掂。
公屋又贏
50% 夠啦

問題係唔夠50%
自己做好防漏由佢谷返上去
樓上好撚精,有水務署男朋友教路
同埋佢一見我搵公正行即刻就維修
漏水漏咗4年,前前後後佢大維修咗3次
已經修得7788冇乜明顯漏水,但濕度仲係超標
今年滲水辦先用熄水呢個方法,由朝早8點熄水到下午3點
老實講有濕度會有幾多變化?
成班冇一個人可以指明源頭?
咁點?
成班都係垃圾?
就係唔知點解明明相機都影到
試紙都測埋係鹹水,點估到佢走去睇淡水水錶
咁都寫源頭不明
鹹水試淡水
佢玩鳩你?
嘅然條喉漏水源頭不明,揾人拆咗條喉,再用水泥封咗佢,得唔得?
滲水辦廢嘅
但係你自己搵公證行都搵唔到源頭?
咸水即係去水喉管有問題, 即係廁所沖廁果條, 每逢佢沖廁就會有水滲出黎, 應該唔會係沖廁咸水既來水出問題(因為果條係長期有壓, 如果果條喉有問題你屋企應該一早變左水舞間) 另外唔知你上層單位d水喉係點樣走, (新樓就所有水喉就行天花, 舊樓我見網上面d 網友分享好多裝修d師父好鐘意係地下刨條坑藏條銅喉拉入廁所或廁所, 咸水喉唔知會唔會咁做
相機影到滴水 可以係經喉外面流過去
本身想申索幾多
老實講
如果話樓上前前後後維修3次 都仲係濕
其實樓上都好難做 除咗炸咗棟樓再起仲可以點
我覺得樓上肯維修都想搞掂件事 你估成日俾樓下煩好好玩
寫源頭不明重上小額咁on9? 老虎蟹都要迫佢哋寫到源頭先啦。你冇搵律師幫手睇住(當事人不可由律師代表出庭應訊,但他們可於出席聆訊前諮詢律師。)?
公證行之前都入唔到屋
樓上都肯整你仲想佢點
反正漏水都係漏落樓下,影響唔到樓上,有理據證明係樓上責任嘅話叫樓上畀晒都得,掉返轉唔係樓上錯嘅話點解樓上要幫樓下出一半錢?
係水舞間被你講中
叫咗佢好耐唔理
吿佢小額佢先開始維修。。。
你唔知以前d 人點驗水?
舔下d 水,如果有尿味 屎味就係座廁去水位漏
如果得鹹味就,來水鹹水管漏
如果清水無異味就自來水食水漏
如果有番梘味就沖涼位去水漏
幫到盡,可以試下
公正行 你自己出錢搵 無理由玩9你㗎wo
上訴 搵過間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞