中文互聯網正在加速崩塌

260 回覆
71 Like 97 Dislike
印象中條友個時已經成日洗網典(當時既chimagun)
所以我睇過既av都盡量儲起佢
入過playlist姐係有link 就仲有機會救得番
跟我講用browser開playlist options入面有得顯示不能播放的影片 就會出晒del咗 private咗嘅片
拎到條原始link用internet archive同埋quiteaplaylist cross referencing可以搵番大部分片個metadata 跟住就seaech下睇下有冇人repost過 不過細channel低view都一般無人backup

我信youtube其實留晒底 不過唔知google會唔會有日short咗hide埋條舊link 咁就gg了
我有試過sort過啲不能播放影片,不過你後面講嗰兩樣嘢我冇做,亦都唔識做
右click copy條片link
del咗網址後面串playlist id
姐係淨係要watch?v=xxxxxx
跟住用上面講個兩個網search
等我試下
不過我冇記錯del video先留playlist
del account應該會直接冇咗link?
入過playlist就有 開條link佢會講帳號已刪除
好,試試先
on9, 強國自己清洗9菜記憶, 關中文網咩事?
NFT其實可以用係keep 蘋果日報呢d野上面
但香港人只會炒到個蘋果日報相關既NFT好撚貴
紙媒式微
日常都係靠晒個網
但原來網絡係無記憶功能
其實一早我地就玩緊個大型 Tiktok
都幾諷刺
支清洗下再同世界脫勾
依班友將來再唔可能從網得到新科技智識
家下比美帝block ai,偷野又比block
所有大學人材智職都咩都追唔上
不出10年後成個支科技智識就大幅落後
資金投資就唔會再去投資,到時製造唔倒材富
消費市場都會玩q完
基本上就game over
其實上一代既錄影帶同錄音帶好多都失傳左

科技一改變,舊既野就好難保留
可惜部分人睇唔到,留港又贏
仲未計保留舊嘢嘅財力同心力
無用既野不嬲都會淘汰
有咩好講
李澤楷到達會場下車時,被記者問到當時與李仍是誹聞女友關係的梁洛施與英皇合約糾紛官司問題時,李回答說:「官司的事我不想再講,但我有樣嘢想講,我以為有啲人坐過監,留過案底,應該會改過自新,點知仲瞪大眼講大話。」有記者問他所說的是否「楊生」?李澤楷說:「我要講的就係咁多。」
條片已經冇左
所以有啲鍾意嘅歌都會買返CD

就係因為知streaming service如果有一日個平台唔再run

你當刻就會損失所有嘢

但CD嘅話,只要隻碟喺你手,你總有辦法搵到部機去聽
曾經TVB深夜會播一套叫熱鬥小馬同一套叫學級王既卡通,
互聯網上面完全無粵語版既痕跡
連登一熄.........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞