微整,下至hifu botox,上至抽脂 (5)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
多謝絲打分享,咁我都係唔打美神啦

我係近年先開始打針,juvelook係咪安全?我打咗三針覺得ok(針對淚溝),以前打過熊貓覺得冇咁好
我朋友解釋俾我聽就係支針本身有問題, 佢嘅物料好似鼻涕咁樣杰撻撻好容易塞血管, 當然醫生技術都有關啦, 如果個醫生夠經驗識得抽針, 睇吓有冇打到血管咁樣風險係會減低嘅
其實隻針係入香港之前喺星加坡都已經有打盲咗嘅case, 簡單啲講就係佢嘅物料好容易塞血管
Sculptra同埋DV呢啲因為稀釋咗係液體就冇咁容易塞血管
好多醫生都唔肯打精靈針呢一隻嘢, 基本上肯打嘅醫生都係係代理Train出嚟嘅新手醫生
所以你見好多都係啲Ig shop同埋新開嗰啲醫美, 專請part-time醫生先會肯打呢一隻針
Profilo 出咗隻新針都係叫做液態埋線,不過咁新嘅嘢,等多啲效果分享出先至考慮啦
哇一直都好多花生食㗎喎,不過人哋私人嘢我當八卦嘢聽
佢都唔係第一次出事啦, 之前gellab都係呢支嘢賴嘢咋嘛
塊面啲肉下垂究竟應該做美神針定係ultherapy
問過醫生,佢建議我做美神針 但又唔知係咪真係有效果 仲十五十六緊
幾年前都有好多“前員工” po 鬧
連公司官網都俾人整死埋
仲有趕走醫生前夫呀,包養tbb暗星,搞個人崇拜呀,聽好多
面多脂肪可以考慮ulthera 變V面 (本身瘦面唔好做,做完面會好削)

皮鬆可以考慮thermage,將皮膚收緊

或者可以諗下埋線 (真係埋條線入去拉起d肉果d,唔係無針埋線)
dr mung 喺B記好多年架喇
我自身經歷令到我好唔喜歡佢,如果絲打有留意我之前有d reply係講點整走黑眼圈

我幾年前喺B記問有無方法整走黑眼圈 (連眼蓋嘅黑眼圈),呢位dr mung面診完建議我用水光槍機打blanc B,我接受佢嘅建議,連續4個月搵佢做,結果係一d改善都冇 (有定期影相跟進)

反而今年我再喺B記問有無方法整走黑眼圈,今次係dr yu出場,佢用laser,每月1次,3個月後已經有肉眼可見嘅改善,連家人都突然問我點解黑眼圈好咗好多
原來laser可以打眼?

佢用邊部?
佢用fotona starwalker 或者picoway
同埋laser打眼蓋要帶保護眼球嘅con
精靈針同lenisna 我都打咗
我會推薦lenisna多d
其實有支撐力嘅針都有同樣通病 透明質酸都會 所以醫生一定要回抽睇吓有冇血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞