名古屋及日本中部討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
前2日係金澤就見多外國人啦
冇雪既白川鄉唔駛特登去
高山都有合掌屋
仲要冇咁旅遊區化

金澤可以比多日chill住慢遊仲好
雖然景點集中
但其實好多都可以行好耐
應該係跟麵叫會有discount
住名古屋站9點先行過去啦
好過住榮
❌龍蝦拉麵
⭕️蝦油拉麵(叉燒+鷄胸)

叫特盛餐配嘅小菜

結論:唔錯,未試過可以嚟試吓,食過嘅唔使特登去排隊食
爬完文 有d嘢驚搞錯
我打算 富山 >立山黑部 > 信濃大町
立山黑部上山要預約 "立山站 > 美女平" 登山纜車嗰程
想問吓立山黑部&高山&松本地區鐵路周遊券
買呢張JR Pass , 呢程係咪只可以朝早walkin 排隊?冇得上網預約埋?
我website撳見點都係會出要收$ 冇位入
同埋如果係walkin 避假期係咪朝早7點去排都買到飛?
另外 走嗰程關電隧道電氣巴士都要預約埋?
咁大家預計2程時間係大概幾多

少少長氣唔好意思
幾點落機?
中部機場出名古屋好快
我有食過
原咪雞白好食d
蝦油有d畫蛇添足
6月頭去6日5夜, 第一次去名古堅,想問下大家意見
D1: 中午會出去名古屋市區, 去酒店放低行李就去大須觀音附近行下。
D2: 上午去高山stay 1晚
D3: 下午由高山出番名古屋市區
D4: 去犬山市
D5: 熱田神宮
D6:上午名古屋市內食下嘢就去機場,下午機
我想hea下休息下, 唔想太chur 趕行程。所以都係每日一個地方,主要係想問下D5。
熱田神宮我諗hea遊都好難hea一日, 所以睇下熱田神宮附近有無咩推介。唔該晒
咁真係有d難攪
我自己試過1425落機 行李極速 都差唔多1600先到名古屋站
你個時間就算比你2130前到 佢都好大可能收緊野

052-551-1766
愛知県名古屋市中村区名駅4-22-8
https://tabelog.com/aichi/A2301/A230101/23071531/
之前bookmark左呢間但未食過 要星期二至六先去到11點
馬喰一代名古屋west店
想請教下巴打,如果打算搭Jr去,係咪到時即場買飛就得?我上網睇每日有十班,係咪都唔怕好full無飛賣?thx.
Hida冇乜人坐的
伏撚到爆
其實未食過
我上次日頭11點半去到
一去到就排冷氣風櫃個邊
都等左25分鐘
明白,唔該巴打
呢個plan係egl團路線黎喎
食期間限定
雞白湯幾時都有得食
差唔多啦 大同小異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞