名古屋及日本中部討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
立山算係香港去睇雪山/雪地最易既地方 入門版

價錢算最平 又容易去 當係新手村咁
咁弱㗎 我上去個日有太陽所以又唔算好凍

體感溫度當係今年香港最凍個幾日咁上下
知你勁 上到去好天氣
洗唔洗去到羽絨咁誇張
我依家8月頭再去多次日本, 飛大阪。
應該到時先去伊勢神宮~
應該由大阪買近鐵pass 去伊勢市STAY 1晚, 行李照放大阪。2日1夜慢慢行, 行埋周邊。之後再番大阪
計唔掂條數 睇CEP PASS睇到頭都大埋
三日內會由名古屋市內去金澤 高山 白川鄉 上高地再返名古屋還車
係咪就咁買CEP 3DAYS PASS 加購NEP就夠
想請教吓港水族館大約玩到幾多粒鐘?
謝分享
岩岩落返黎 勁易去 全部指示勁清晰 車駁車
我今日多雲 早上上到去係真係凍
怕凍既都唔出奇

最緊要著d除出黎方便既衫 山上天氣變化都幾大
stay伊勢去鳥羽 松阪都方便

有機會我都想南下三重玩 淨係去過伊勢神宮
我都想搭單問下有無師兄喺名古屋食過值得推薦嘅omakase
富山>立山黑部>信濃大町
諗緊去松本 stay1晚 行下市內 定係
直接返名古屋之後有1日fullday去犬山好?

係咪犬山城有得行上去開心d?
咁就預鬆d穩陣啲。我自駕有啲位都有啲極限,成日想快啲到目的地,衝到好行。
其實會渣上去就cep+nep一直無死,我買五日9xxxYen, 埋單實際係用左14xxx, 買pass慳唔少
佢有啲係單向箭嘴 有啲又雙向箭嘴
好似名古屋去高山咁 單向箭嘴嚟 唔知佢回程包唔包
想計吓overall 成條路線買pass 抵啲定唔買抵啲
犬山ok 呀,除咗個城之外,仲有城下町可以掃街食嘢

架車得返4-5個位多幾個人坐唔晒會點?
用pass 輕鬆換票
扇澤上 少人啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞