名古屋及日本中部討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
上網睇好似渣好多,不過我都會去一次睇下
普通街市一個
之前由名駅行過去食花車早餐
係街市入面經過都唔知
無乜英文以為係當地人先去既漁市場

又舊又細
完全唔似係招待外國人
大家去會坐 hx 定uo
半伸手
下星期去5日4夜
D1 酒店
D2 伊勢神宮->????
D3 熱田神社-> 大須觀音
D4 ???
D5 酒店附近行下

想問下大家意見,第2日去伊勢神宮,有冇咩順路地方可以介紹下呢
同埋第4日未諗到去邊

唔該晒大家
去過 好細 早去無野食 得間拉麵開
去過
好細 好local
有立食拉面
我就食左間平價魚生飯
好平 1300-2000yen 吞拉魚飯
1000 yen 三色魚生飯
答案:睇價錢
hx 包面包同飲品,仲可以自己拎食品上去食
如果差唔多價,我會選hx
有冇人有去名花之里

上次去咗睇燈海覺得好正
Jr東海係咪冇一張pass係可以任搭東海道新幹線 見佢官網嗰幾張pass好似冇cover埋新幹線?
冇 得單程/全國pass
見單程搭去東京差唔多要港紙五舊水
東海道新幹線cover左東京 大阪 名古屋 三大城市
淨做商務/本土客都已經夠
冇諗住理你班遊客
呢個真 其他jr公司執都一定未輪到jr東海執粒
不過如果佢加張咁嘅pass應該attract到大量觀光客
話哂可以一次過玩哂東名阪 應該有得做
唔會啦 pass部分原意就係唔想你地只係留係東京/大阪 想你地去下二/三線城市

如果佢有張東海道新幹線pass一定變埋觀光公害
班鬼佬最興東京大阪京都廣島 golden route
依家全國pass個價都叫閘左少少人 (之前全國pass唔俾坐nozomi再閘一浸)
有行李HX
我都有諗過去東京但回程名古屋機,一來一回太貴
梅田先恐怖
名古屋跟本唔入流
行慣左easy
有,好靚我係outlet》溫泉》名花之里,但睇日子夏季好似冇燈
我6月頭都會去名古屋,之前去過可以講下

伊勢神宮附近おかけ横町行行食食都夠hea一日
熱田神宮冇咩特別,鍾意日本廟先去,附近有蓬萊軒本店已on my list
shopping由大須商店街到伏見站地下街再一路行到栄,又一日
D4 其實都好多地方可以去,吉卜力/明治村/犬山/水族館/長島…睇吓你鍾意玩咩
6月繡球花季我會去遠少少賞埋花
唔該晒你
我明天飛
伊勢神宮一日回來都幾chur, 你自己衡量下你一行人嘅行動力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞